Skip to main content

Στρατικόπουλος: «Η Δάφνη Δαφνίου έχει την πίεση του "πρέπει"»

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο προπονητής της Δάφνης Δαφνίου, Ηλίας Στρατικόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά του στον πάγκο της ομάδας, καθώς και για τον μακροπρόθεσμο στόχο του σωματείου.

Η Δάφνη Δαφνίου πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν στη National League 2, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς ανόδου. Με δεδομένο ότι ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά, θεωρείς ότι φέτος η ομάδα έχει την πίεση του «πρέπει»;
«Σίγουρα! Νομίζω ότι αυτό έγινε ξεκάθαρο από τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Θέλουμε να κινηθούμε ξανά προς την ίδια κατεύθυνση. Έχουμε φιλοδοξίες και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε και πάλι στους τελικούς που θα κρίνουν την άνοδο στη National League 1».

Σε τι διαφέρει η φετινή έκδοση της Δάφνης Δαφνίου σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια;
«Η πρώτη μου χρονιά στο σωματείο, όταν αγωνιζόμασταν στη Β’ Εθνική, ήταν μεταβατική σε όλα τα επίπεδα. Αυτό μας κόστισε αγωνιστικά, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό. Πλέον, το πλαίσιο στήριξης της ομάδας έχει αλλάξει ριζικά. Αναφέρομαι στη διοίκηση του σωματείου και στους παράγοντες που βοηθούν αφιλοκερδώς και με μεγάλο κόστος σε προσωπικό χρόνο ώστε να στηρίξουν αυτό που κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα, ο τρόπος που προσεγγίζουμε το παιχνίδι δεν έχει αλλάξει. Δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο και έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Ωστόσο, η υποστήριξη που λαμβάνουμε είναι σαφώς μεγαλύτερη, γεγονός που δείχνει ότι ο σύλλογος προοδεύει».

Πώς σχολιάζεις το ξεκίνημα της Δάφνης Δαφνίου στο πρωτάθλημα της National League 2, με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα στις πρώτες αγωνιστικές;
«Αντιμετωπίσαμε μία πολλά υποσχόμενη ομάδα στην πρεμιέρα, τον Απόλλωνα Σμύρνης, και γνωρίσαμε την ήττα. Σίγουρα δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Όπως εξήγησα, ο στόχος της Δάφνης Δαφνίου είναι να βρεθούμε στους τελικούς ανόδου, επομένως έχουμε προγραμματίσει την προετοιμασία μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι τότε. Μπορώ να πω ότι έχουμε την ποιότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει στις πρώτες αγωνιστικές. Πλέον, έχουμε μπροστά μας την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη ΦΕΑ, μία πολύ καλή ομάδα, και έπεται το γειτονικό ντέρμπι με την Ελευσίνα. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι σε κάθε αγωνιστική. Σίγουρα θα θέλαμε να ξεκινήσουμε μόνο με νίκες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό».

Ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος του σωματείου;
«Νομίζω ότι η διοίκηση έχει ως στόχο να εδραιωθούμε στις υψηλότερες κατηγορίες. Παράλληλα, γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες, διότι για να έχει συνέχεια ένας σύλλογος, χρειάζεται να διαθέτει ισχυρά τμήματα υποδομών. Στην περίπτωσή μας, υπάρχουν παιδιά που συμμετέχουν στο Εφηβικό και έχουν μεγάλες προοπτικές. Θέλουμε να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τον σύλλογο στην πρώτη ομάδα».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών