Skip to main content

Γκαναβίας: «Ο Ντούσαν Σάκοτα είναι ευλογία για τον Ερμή Αργυρούπολης»!

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Ερμής Αργυρούπολης πέτυχε την πρώτη ιστορική νίκη στη National League 1 απέναντι στον Πανελευσινιακό και ο κόουτς Παναγιώτης Γκαναβίας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μεγάλη πρόκληση της ομάδας των νοτίων προαστίων.

Ο Ερμής Αργυρούπολης κλήθηκε να αγωνιστεί στη National League 1 μέσω wild card και ο προβιβασμός επισημοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. Υπήρξαν αμφιβολίες όσον αφορά την ετοιμότητα για τις απαιτήσεις της κατηγορίας;
«Είχαμε φτιάξει μια καλή ομάδα για τη National League 2, όταν μας ενημέρωσαν ότι προέκυψαν κενές θέσεις στην παραπάνω κατηγορία μετά τις αποχωρήσεις του Εθνικού Πειραιά και των Τρικάλων. Το συζητήσαμε με τη διοίκηση και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία. Γενικώς, στον Ερμή μας αρέσουν οι προκλήσεις! Πήραμε το ΟΚ και από τον Ντούσαν Σάκοτα, ότι θα είναι περισσότερο μαζί μας φέτος σε σχέση με πέρσι. Όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Δεν κάναμε δεύτερες σκέψεις. Ενισχύσαμε το ρόστερ με έναν κοινοτικό παίκτη, τον Ντούσαν Βίσεντιτς, για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν πάμε απλώς για τη χαρά της συμμετοχής, αλλά για να δώσουμε τη μάχη μας»!

Πώς ζήσατε τη διαδρομή με τον Ερμή Αργυρούπολης από το 2021, όταν αναλάβατε τον σύλλογο, μέχρι τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Πανελευσινιακό και την πρώτη ιστορική νίκη στη National League 1;
«Το σωματείο έχει μια ιστορία 40 χρόνων. Ήρθα στην ομάδα τον Μάιο του 2021 με στόχο τη βελτίωση των τμημάτων σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα και τη δημιουργία μιας μπασκετικής κυψέλης στην περιοχή. Έθεσα ως προτεραιότητα να ξεκινήσουμε από τη βάση της πυραμίδας και να φτάσουμε στην κορυφή. Πράγματι, μέσα σε τρία χρόνια, τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Ερμή έφτασαν να συμμετέχουν στην Α' κατηγορία. Υπάρχει υπομονή, και προχωράμε με σταθερά βήματα, με στόχο να παρουσιάσουμε πρόοδο σε αυτό τον τομέα, κάτι που θα ωφελήσει τόσο την πόλη όσο και το σωματείο. Αναφορικά στη νίκη επί του Πανελευσινιακού, ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους όσοι εμπλέκονται στον οργανισμό του Ερμή. Η ομάδα έδειξε τεράστιο πάθος και ενθουσιασμό! Ίσως η Ελευσίνα να μην περίμενε την απόδοσή μας και να τους αιφνιδιάσαμε. Ξεφύγαμε δύο φορές με 13 και 17 πόντους, αλλά ο Πανελευσινιακός κατάφερε να μας "πιάσει" στα τέσσερα λεπτά για το φινάλε. Τελικά, όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε».

Πώς είναι η συνεργασία με τον Ντούσαν Σάκοτα;
«Ο Σάκοτα είναι θείο δώρο για εμάς! Η παρουσία του στην ομάδα μας αποτελεί ευλογία για τον Ερμή Αργυρούπολης. Το να έρθει ένας καταξιωμένος αθλητής, με την πορεία, το βιογραφικό και τις επιτυχίες του Ντούσαν, και να ζητήσει να παίξει στον Ερμή ήταν απίστευτο. Πέρσι, είχαμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μας για τη συμμετοχή στη National League 2, όταν προέκυψε το τηλεφώνημα του Ντούσαν στις 4 Ιουλίου. Μας εξήγησε ότι του λείπει το μπάσκετ και πως θέλει να ενταχθεί στην ομάδα μας. Φυσικά, τον δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά! Μας γνώρισε, μας αγάπησε, και μπορώ να πω ότι κι εμείς τον αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Αμέσως του κάναμε πρόταση να μείνει μαζί μας και φέτος. Ο ίδιος είχε κάποιες επιφυλάξεις, μήπως δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, αφού είχε μείνει καιρό εκτός, αλλά το απολαμβάνει. Μακάρι να τον έχει ο Θεός καλά, για να μας βοηθήσει όσο μπορεί».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Ερμή Αργυρούπολης τη φετινή σεζόν;
«Ο στόχος του Ερμή είναι να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να βρει τα πατήματά του. Δεν θα είναι εύκολο. Κακά τα ψέματα, οι ομάδες στον όμιλο όπου συμμετέχουμε, και γενικά στην κατηγορία, είναι υψηλού επιπέδου. Αντιμετωπίζουμε ιστορικά σωματεία, όπως η Δάφνη, το Παλαιό Φάληρο, ο Μίλωνας και το Αιγάλεω. Αυτό που θέλουμε ως ομάδα είναι να δείξουμε το ίδιο πάθος που επιδείξαμε στην πρεμιέρα! Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στην κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διατηρήσουμε τη διάρκεια στην απόδοσή μας για να τα καταφέρουμε».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών