Κατσούνης: «Στη Νίκη Αμαρουσίου έχουμε νέα παιδιά και υποστηρίζουμε αυτό το μοντέλο»

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Νίκη Αμαρουσίου συμμετέχει στον 2ο όμιλο της National League 2 και ο κόουτς Σάββας Κατσούνης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τους στόχους της ομάδας των βορείων προαστίων και το μοντέλο που στηρίζει τους νεαρούς αθλητές.

 

Η Νίκη Αμαρουσίου έφτασε πέρσι στο σημείο να συμμετάσχει στα play-offs ανόδου στη National League 2. Πώς προσεγγίζετε τη φετινή σεζόν, έχοντας ανανεώσει την παρουσία σας στην άκρη του πάγκου;
«Θεωρητικά κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, με δεδομένο ότι η Νίκη προχώρησε σε σημαντική αναδόμηση του ρόστερ. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποια παιδιά από την περσινή ομάδα όμως δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε με πέντε παίκτες από πέρσι και τους πλαισιώσαμε με κάποιους νεότερους σε ηλικία που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες. Κατ' επέκταση, δεν μπορώ να οριοθετήσω έναν συγκεκριμένο στόχο. Σε κάθε περίπτωση είμαι αισιόδοξος! Οι παίκτες μου έχουν ταλέντο, προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο ώστε να κινηθούμε τουλάχιστον στα περσινά στάνταρ, διεκδικώντας την είσοδό μας στα play-offs».

Η Νίκη δίνει διαχρονικά ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές. Θα πράξει το ίδιο και φέτος;
«Μιλώντας για την περσινή χρονιά, μπορώ να πω ότι "βγήκαν" κάποια παιδιά μέσα από το πρόγραμμα της Νίκης που εν συνεχεία διεκδίκησαν το κάτι παραπάνω στην καριέρα τους. Αισιοδοξώ και πιστεύω ότι κάποιοι παίκτες θα κάνουν φέτος το step up και θα μπορέσουν να πάνε ψηλότερα. Αυτός, ακριβώς, είναι ο στόχος ομάδων σαν τη Νίκη που δεν έχει τις μεγάλες δυνατότητες προκειμένου να κάνουν οικονομικές υπερβάσεις. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτό το μοντέλο παραγωγής και αξιοποίησης νέων παικτών μαζί με κάποιους πιο έμπειρους. Εν προκειμένω, εμείς έχουμε τον Διονύση Καραμπάτσο, τον Λουκά Βαφιά και τον Γιάννη Τσέκενη. Όλοι οι άλλοι είναι κάτω των 23 ετών! Αυτό είναι το μοντέλο που υποστηρίζει η Νίκη και πιστεύω πως είναι το σωστό».

Πως κρίνετε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της National League 2 και του β' ομίλου στην οποίο συμμετέχει η Νίκη Αμαρουσίου;
«Σίγουρα υπάρχουν δύο ομάδες που παρουσιάζονται πολύ δυνατές και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Μιλάω για τη Δάφνη Δαφνίου και την Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας. Από 'κει και πέρα, τα πάντα είναι ανοιχτά. Όλες οι ομάδες μπορούν να κινηθούν μεταξύ play-offs και play-outs. Τα πάντα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο».

Τι μπάσκετ θα παίξει φέτος η Νίκη Αμαρουσίου;
«Το σύγχρονο μπάσκετ απαιτεί ταχύτητα και αθλητικότητα. Σε ό,τι αφορά τη Νίκη, έχουμε στο ρόστερ μας νέα παιδιά και πρέπει να υποστηρίξουμε αυτό το μοντέλο. Μία ομάδα, δηλαδή, που θα είναι πολύ πιεστική στην άμυνα, θα μπορεί να τρέξει το γήπεδο, μπροστά και πίσω, γρήγορα. Γενικά να παίζει ένα γρήγορο μπάσκετ, με γρήγορες αποφάσεις και σωστό "διάβασμα" του παιχνιδιού. Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται χρόνο. Είναι ένας στόχος που θέλει πολλή δουλειά και τριβή για να επιτευχθεί. Θέλουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software