Μαρκόπουλος: «Τα παιδιά της Φλώρινας και των Πρεσπών να ανοίξουν τα φτερά τους»

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Μίμης Μαρκόπουλος, προπονητής της Shooters Basketball Academy με βάση τη Φλώρινα και τις Πρέσπες, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την ακαδημία που βγάζει νέα ταλέντα στην άκρη της Ελλάδας.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της ακαδημίας στις ακριτικές Πρέσπες και ποιος ήταν ο πρωταρχικός στόχος;
«Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2012 ως Shooters Basketball Academy από την αγάπη μας για το μπάσκετ. Τα τελευταία 12 χρόνια έχουμε συμμετάσχει σε διάφορα ηλικιακά πρωταθλήματα και τουρνουά πανελλήνιου χαρακτήρα, στέλνοντας νεαρούς αθλητές μας στις μεγάλες ομάδες της χώρας. Θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά της περιοχής το κίνητρο για να μείνουν στο άθλημα και να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό στον χώρο του μπάσκετ. Νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Η ανταπόκριση και η συμπαράσταση του κόσμου της περιοχής παίζουν μεγάλο ρόλο στο εγχείρημα! Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και περήφανοι που τους έχουμε στο πλευρό μας».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως ακαδημία σε αυτή την προσπάθεια;
«Υπάρχουν πολλά θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα, το πιο σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει με τις μετακινήσεις για τη συμμετοχή μας στα ηλικιακά πρωταθλήματα και τα τουρνουά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι μεγάλες αποστάσεις είναι δεδομένες και το κόστος έχει ξεφύγει πολύ. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν βοηθούν. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Όσοι εμπλέκονται με την ακαδημία δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και το γήπεδο να γεμίζει με φωνές και χαμόγελα».

Ήταν μία πρόκληση για εσάς να καταστήσετε τη Φλώρινα και τις Πρέσπες ως σημείο αναφοράς για το μπάσκετ στο βορειοδυτικό άκρο του χάρτη;
«Σίγουρα! Ήταν κάτι που επιδιώξαμε εξ αρχής. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να μας "ακούσουν" σε όλη την Ελλάδα καθώς αρκετοί παίκτες μας έχουν δοθεί σε διάφορες μεγάλες ομάδες. Έχουμε τη χαρά και την τιμή να δίνουμε 1-2 παιδιά κάθε χρόνο. Μας ενδιαφέρει πολύ αυτό το κομμάτι. Μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια, θέλουμε τα παιδιά της Φλώρινας και των Πρεσπών να ανοίξουν τα φτερά τους, να κερδίσουν πράγματα μέσα από το πρόγραμμά μας, να βελτιωθούν, να προοδεύσουν και να κάνουν το επόμενο βήμα».

Πόσα παιδιά αριθμεί η ακαδημία και ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος;
«Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 150+ παιδιά που δουλεύουν με τρεις προπονητές. Έχω τη χαρά να δουλεύω με εξαιρετικούς συνεργάτες. Ειδικά ο καλός μου φίλος, Αλέξανδρος Τούζος έχει βοηθήσει πολύ στο να στηθεί η ακαδημία. Συνεχίζουμε για το καλύτερο για τα παιδιά της περιοχής. Από την πλευρά μας, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κρατάμε τη σπίθα του μπάσκετ στην περιοχή».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software