Julien Egloff: "Χαρούμενος που μπορώ να δείξω πώς τα καταφέρνουμε στη Γαλλία"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

 O Julien Egloff θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ, έχοντας την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσει τις εικόνες και τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από το INSEP. Ο πολύπειρος τεχνικός με την σπουδαία καριέρα στα αναπτυξιακά προγράμματα της Γαλλίας μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου για τη θεματολογία που θα αναπτύξει, τον τρόπο σκέψης και δουλειάς, αλλά και τις φιλοδοξίες που έχει για να βοηθήσει τους συναδέλφους του, που θα βρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων στις 1 και 2 Ιουνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αποδοχή της πρόσκλησης από τον ΣΕΠΚ: "Η Γαλλική Ομοσπονδία μού έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στο Διεθνές Σεμινάριο ως ομιλητής. Είναι ένα κενό διάστημα για μένα στο φετινό καλοκαίρι, από την στιγμή που δεν μου έχει ανατεθεί κάποιο πρότζεκτ με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για να μιλήσω για τη δουλειά μου στο κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος για τα κορίτσια, όπως το κάνουμε στο INSEP".

Για τη θεματολογία που θα αναπτύξει: "Επέλεξα να μιλήσω αρχικά για το πικ εν ρολ στην επίθεση γιατί τώρα, ειδικά στο κομμάτι των γυναικών, πρέπει να είσαι ειδήμων στο πώς επιτίθεσαι μέσα από το πικ εν ρολ. Πρέπει να ξέρεις τις απαντήσεις και να χρησιμοποιείς κάθε περίσταση ως μια καλή λύση για να βρίσκεις το καλύτερο ελεύθερο σουτ. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με το πικ εν ρολ, αλλά και με όσα κάνεις πριν και μετά από αυτό. Με όσα κάνεις προκειμένου να "συνδέσεις" τους παίκτες μιας ομάδα ώστε να βρεις την καλύτερη ευκαιρία για να σκοράρεις. Από εκεί και πέρα, επέλεξα επίσης να μιλήσω για την άμυνα, για τα βασικά κομμάτια που χρειάζονται ώστε να δημιουργήσεις μια καλή ομαδική αμυντική συνοχή. Πρέπει να είσαι επιθετικός, ευέλικτος, να επικοινωνείς και να ελέγχεις τα ριμπάουντ. Κι όπως λέμε πάντα, η άμυνα είναι αυτή που σου δίνει τους τίτλους".

Για το πώς τα Σεμινάρια βοηθούν στην εξέλιξη των προπονητών: "Το μπάσκετ είναι ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα αθλήματα. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές για να διδάξεις και να διδαχθείς. Εξαρτάται από την αθλητική κουλτούρα κάθε χώρας. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να δείξω πώς τα καταφέρνουμε στη Γαλλία. Αν θέλεις να είσαι καλός προπονητής, πρέπει να μαθαίνεις νέα πράγματα όλη την ώρα, από κάθε τι. Οπότε οι βασικές σκέψεις μου είναι ότι πρέπει να μοιράζεσαι για να μαθαίνεις από τους άλλους".

Για το πώς τα Σεμινάρια βοήθησαν τον ίδιο στη διάρκεια της καριέρας του: "Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα τα σεμινάρια στα οποία συμμετέχεις γιατί σε βοηθούν ως προπονητή. Είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω στα αγγλικά, αλλά πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software