Νανάκος: "Η δεύτερη σερί πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου αποτελεί επιτυχία για τον ΠΑΣ Γιάννινα"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για δεύτερη σερί σεζόν κι ο Σταύρος Νανάκος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα μεγάλη επιτυχία του συλλόγου. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στα στοιχεία που έκαναν την ομάδα του να ξεχωρίσει, αλλά και στα πολύπλευρα κέρδη που μπορούν να υπάρξουν για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα από τη διεξαγωγή του EuroBasket Women 2025 στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Η παρουσία στους "4" του Κυπέλλου ήταν εξ αρχής στόχος για εσάς;
"Είχαμε μια ομολογουμένως πολύ καλή κλήρωση κι αυτόματα γεμίσαμε με αισιοδοξία και την πεποίθηση πως μπορούμε να πάμε ψηλά, να φτάσουμε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό έγινε κι ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια στη διοργάνωση. Σίγουρα όμως, η παρουσία στις τέσσερις καλύτερες ομάδες για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αποτελεί επιτυχία για τον σύλλογο".

- Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι θα κάνει τη διαφορά για τον ΠΑΣ Γιάννινα στην προσπάθεια που κάνει φέτος στην Α1 Γυναικών;
"Νομίζω πως η δουλειά, ο επαγγελματισμός και η διάθεση που δείχνουν οι παίκτριές μου αποτελεί το εχέγγυο της επιτυχίας. Για μια επαρχιακή ομάδα, οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές και πολλές. Η ομάδα προσπαθεί κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά όλο αυτό το εγχείρημα θέλει υπομονή κι επιμονή. Κυρίως όμως την γνώση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών μας".

- Πώς βλέπετε το επίπεδο της Α1 Γυναικών τη φετινή σεζόν;
"Όπως και να το κάνουμε, η Α1 Γυναικών είναι πρωτάθλημα δύο (2) ταχυτήτων. Δυστυχώς η ψαλίδα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τις άλλες ομάδες μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Από εκεί και πέρα, οι άλλες ομάδες -με μικρές διαφορές πάντα- βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο".

4) Δεδομένου πως η Ελλάδα θα διοργανώσει την τελική φάση του EuroBasket Women το 2025, πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;
"Καταρχάς πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Ομοσπονδία. Είναι πολύ σπουδαία αυτή η ανάθεση, ελπίζω και εύχομαι να αφήσει μόνο θετικά σχόλια μετά από το πέρας της διοργάνωσης και να προσελκύσει πολλά κορίτσια στην καλαθοσφαίριση. Ήμουν παρών φέτος στην τελική φάση του EuroBasket της Σλοβενίας ως θεατής και πραγματικά απόλαυσα ωραίους αγώνες, υψηλό επίπεδο και κόσμο που παρακολούθησε με μεγάλη αγάπη τη διοργάνωση. Υπάρχουν σίγουρα πολλά θέματα και προβλήματα στο μπάσκετ γυναικών, αλλά νομίζω ότι με σωστή δουλειά, επαγγελματισμό, τεχνογνωσία και κυρίως ενδιαφέρον και θέληση, θα έρθουν καλύτερες μέρες και επιθυμητά αποτελέσματα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software