Μυριούνης: "Το κλειστό της Καλύμνου γεμίζει σε κάθε αγώνα, αυτό δείχνει την αγάπη για το μπάσκετ"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Χρήστος Μυριούνης ηγείται της προσπάθειας που κάνει φέτος η ΕΑΚΑ για επιστροφή στη Γ' Εθνική, αλλά και για την περαιτέρω άνθηση του μπάσκετ στο ακριτικό νησί της Καλύμνου. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραμονή στην Κάλυμνο, τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει, αλλά και την τεράστια αγάπη που δείχνει η τοπική κοινωνία για το άθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Τι είναι αυτό που σε κράτησε στην Κάλυμνο;
"Στην Κάλυμνο βρέθηκα πέρσι τους δύο τελευταίους μήνες της σεζόν, που η ομάδα πάλευε να μείνει στη Γ' Εθνική. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κι όμως, πριν προλάβω να φύγω από το νησί, τα παιδιά της διοίκησης μου εξέφρασαν την επιθυμία να μείνω και να αναλάβω τα ηνία και τη νέα μπασκετική σεζόν. Αυτό για μένα ήταν πολύ τιμητικό γιατί παρότι δεν μπόρεσα να σώσω την ομάδα, ήθελα να παραμείνω. Κι επειδή είμαι άνθρωπος και προπονητής που λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα, η απόφασή μου ήταν εύκολη, έτσι αποδέχθηκα την πρότασή τους".

- Πώς είναι η μπασκετική καθημερινότητα για έναν προπονητή σε ένα ακριτικό νησί;
"Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω δουλέψει πολύ στην επαρχία ως προπονητής στη Β' και τη Γ' Εθνική σε πολλές πόλεις, γνωρίζω καλά πως οι συνθήκες για έναν προπονητή σε επαρχιακή πόλη είναι εξαιρετικές, γιατί έχεις τον χρόνο και την άνεση να ασχολείσαι αποκλειστικά και μόνο με το μπάσκετ. Κι αυτό είναι κάτι που μ αρέσει, είναι πολύ σημαντικό προπονητικά. Σε νησί βρίσκομαι βέβαια για πρώτη φορά, αλλά οι συνθήκες εδώ είναι εξαιρετικές και είμαι πολύ ευχαριστημένος απ όλα".

- Πώς αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα τον αθλητισμό και δη το μπάσκετ;
"Αυτό που διαπίστωσα από τους πρώτους μήνες που βρέθηκα εδώ την πρώτη φορά είναι ότι το νησί διψάει και αγαπάει το μπάσκετ. Είναι πολλά τα παιδιά που βρίσκονται στην Ακαδημία της ΕΑΚΑ και της άλλης ομάδας που έχει το νησί, κάτι που πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει. Το μικρό κλειστό γυμναστήριο του νησιού σε κάθε αγώνα, οποιουδήποτε τμήματος, γεμίζει και αυτό δείχνει την αγάπη του νησιού για το μπάσκετ".

- Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει εσύ κατά την παρουσία σου στην ΕΑΚΑ;
"Στην ομάδα έχω τη θέση του τεχνικού διευθυντή σε όλα τα τμήματα και του προπονητή σε παίδες, εφήβους, αλλά και στους άνδρες φυσικά. Στην Ακαδημία, στόχος μου είναι τα μικρά παιδιά να έρχονται και να φεύγουν από την προπόνηση πάντα με χαμόγελο, να ανυπομονούν δηλαδή για την επόμενη προπόνησή τους, αλλά και να μάθουν τα βασικά του αθλήματος. Τώρα, σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, στόχος μου είναι στο παιδικό και το εφηβικό τα παιδιά να κάνουν όσο μπορούν καλύτερη πορεία στα πρωταθλήματά τους, χωρίς άγχος, αλλά κυρίως να βελτιωθούν γιατί βρήκα πολλά παιδιά να είναι αρκετά πίσω σε πολλά βασικά του αθλήματος. Γι αυτό δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Ο μεγάλος στόχος βέβαια δικός μου, αλλά και της διοίκησης είναι το ανδρικό τμήμα να καταφέρει να βρεθεί στο τέλος της σεζόν στο Final Four στο τοπικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσει να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ' Εθνική".

- Τι είναι αυτό που θέλεις να αφήσεις ως παρακαταθήκη στον σύλλογο και την τοπική κοινωνία;
"Αυτό που θέλω να αφήσω ως παρακαταθήκη στο νησί και την ΕΑΚΑ είναι η Ακαδημία μας, να γεμίζει από παιδιά κάθε χρόνο κάτι που γίνεται ήδη σε εντυπωσιακό βαθμό. Το πιο σημαντικό όμως που θέλω να καταφέρω είναι τα παιδιά να μάθουν το άθλημα σωστά, να πάρουν τις κατάλληλες αρχές και κυρίως, αυτό που λέω συνέχεια στα παιδιά των μικρών τμημάτων, ότι πρέπει να μάθουν να γίνουν πάνω απ όλα καλοί συμπαίκτες, αλλά και καλοί αντίπαλοι".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software