Ζιάγκος: "Η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων είναι πάντα μία απολαυστική διαδικασία"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, που θα βρεθεί ως ομιλητής στο Διεθνές Σεμινάριο του ACS Athens, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη θεματολογία που θα αναπτύξει και για τη σημασία της παρουσίας σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Ποιο το περιεχόμενο της ομιλίας σας;
"Η ομιλία αναφέρεται στην ανάπτυξη της επιθετικής διάταξης "5 out" τόσο ως προς τη μεθοδολογική της προσέγγιση σε επίπεδο διδασκαλίας, εκμάθησης και εμπέδωσης όσο και ως προς το εύρος των επιθετικών επιλογών που μπορεί να δώσει σε μία μπασκετική λογική ημιελεύθερης ανάπτυξης, γρήγορης εκτέλεσης, απλών συνεργασιών και πολλών κατοχών".

- Πόσο εύκολη είναι η εκμάθηση του "5-out" και της μεθοδολογίας της transition offense σε νεαρούς αθλητές;
"Η καθημερινή πρακτική μας έχει διδάξει και έχει αποδείξει ότι ο νεαρός αθλητής μπορεί να εμπεδώσει την οποιαδήποτε πληροφορία όταν είναι σωστά δομημένη και δοσμένη μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στην κάθε ηλικία ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της. Για όλους όσοι σεβόμαστε το προπονητικό μας έργο και την ιδιότητά μας δε νοείται προπονητική διαδικασία χωρίς την κατά περίσταση μεθοδολογία, τη σχετική κλιμάκωση και φυσικά την υπομονή που απαιτείται. Τίποτα δε γίνεται από μόνο του. Και ειδικά στις μικρές ηλικίες ο νεαρός αθλητής σου επιστρέφει μέσα στο παρκέ ό,τι και όπως του έχεις διδάξει. Με άλλα λόγια ό.τι σπέρνουμε θερίζουμε σε μία διαδικασία αμφίδρομη και μακροπρόθεσμη".

Ποια η σημασία της παρουσίας σε ένα διεθνές σεμινάριο, στο οποίο θα βρίσκονται -μεταξύ άλλων- πεπειραμένοι προπονητές από το NCAA;
"Η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων γύρω από ζητήματα της δουλειάς μας είναι πάντα μία απολαυστική διαδικασία, από μία απλή τηλεφωνική συνομιλία με συνεργάτη μέχρι ένα διεθνές σεμινάριο σαν αυτό. Η ατομική πρόοδος μέσα από την επιμόρφωση είναι προσωπική υπόθεση του καθένα και δεν τελειώνει ποτέ. Η παρουσία συναδέλφων από το εξωτερικό και ειδικά από τις ΗΠΑ το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Εξίσου σημαντική όμως για όσα έχουμε να ακούσουμε είναι και η παρουσία του Έλληνα συναδέλφου Χρήστου Μαρμαρινού. Επ' ευκαιρίας να ευχαριστήσω το ACS και την κ. Κωνσταντινίδου για την τιμητική πρόσκληση και προκαταβολικά τους συναδέλφους μου που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους".

Το Διεθνές Σεμινάριο του ACS Athens υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ θα πραγματοποιηθεί στις 6 & Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ACS Athens (Λεωφόρος Αγίας Παρασκευής 129 & Οδός Καζαντζάκη, Χαλάνδρι 152 34) με ομιλητές την Τσάρμιν Σμιθ (UC Berkley Women's Basketball Head Coach), τον Τζέιμς Τζόουνς (Yale University Men’s Basketball Head Coach), τον Βαγγέλη Ζιάγκο (Youth National Teams of Greece Head Coach) και τον Χρήστο Μαρμαρινό (Basketball Coach / Sacramento Kings International Scout).

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software