Νικολαΐδου: "Στόχος η άνοδος στην Α1 Γυναικών"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου εξασφάλισε -και μαθηματικά- την 1η θέση στον 2ο όμιλο της Α2 Γυναικών, δείχνοντας ικανός κι έτοιμος να επιστρέψει στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Η Νένα Νικολαΐδου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα της, η οποία μετράει 11 νίκες σε 13 αγώνες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Ο Κρόνος έχει καταφέρει να είναι πρώτος σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο. Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά ως τώρα;
"Στον Κρόνο λειτουργούμε όλοι ως ομάδα. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Οι συνεργάτες μου, οι υπεύθυνοι του τμήματος, οι παίκτριες, όλοι είμαστε μια γροθιά. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, οικογενειακό θα έλεγα, μεταξύ μας. Σίγουρα σ αυτό βοηθάει πολύ κι η παρουσία της Δανάης Καμμένου και της Ζέφης Γιαμπάνη, δύο έμπειρων παικτριών, που έχουμε στο ρόστερ. Το κυριότερο για μένα, αυτό που έχει την περισσότερη σημασία είναι ότι οι παίκτριές μου βρίσκονται στο γήπεδο έξι μέρες την εβδομάδα, δουλεύουν σκληρά με επιμονή και υπομονή. Όλη αυτή η προσπάθεια λοιπόν αποδίδει και κάπως έτσι έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής".

- Ο πρωταθλητισμός και η διεκδίκηση της ανόδου αποτελούσε εξαρχής στόχο της ομάδας;
"Εξ αρχής ο στόχος ήταν μια θέση στην τετράδα που οδηγεί στα playoffs. Από την στιγμή που τα καταφέραμε, πλέον στόχος για μας είναι η άνοδος. Αυτό μας δίνει κίνητρο".

- Πώς κρίνετε την εξέλιξη του πρωταθλήματος και το γεγονός πως τέσσερις ομάδες διεκδικούν την άνοδο;
"Είναι ένα καλό νέο ότι υπάρχουν τα playoffs γιατί μπορεί ομάδες που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα τραυματισμών και να μην ήταν τόσο ανταγωνιστικές όσο είναι η πραγματική τους αξία. Οπότε, από την στιγμή που δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερες ομάδες να διεκδικήσουν την άνοδο και να αυξάνεται έτσι ο ανταγωνισμός, θεωρώ πως είναι κάτι θετικό".

- Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστική την κατηγορία;
"Όσον αφορά στην Α2 Γυναικών για να γίνει πιο ανταγωνιστική, άποψή μου είναι πως πρέπει να γίνουν δύο οι όμιλοι (Βορράς και Νότος) με δώδεκα ομάδες ο καθένας. Να υπάρχουν τα playoffs για τις τέσσερις πρώτες, όπως συμβαίνει τώρα, αλλά να υπάρχουν επίσης τα playouts για τις υπόλοιπες ομάδες -από την πέμπτη θέση και κάτω. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει σίγουρα να βοηθήσουν η ΕΟΚ και η Πολιτεία, κυρίως οικονομικά κι εν συνεχεία με περισσότερη προβολή του αθλήματος, γιατί θα υπάρχουν μετακινήσεις και περισσότερα έξοδα για τις ομάδες. Έτσι, θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια για να μπορέσουν όλοι να ανταπεξέλθουν και να μην βλέπουμε φαινόμενα διάλυσης στη διάρκεια της σεζόν".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software