Καραμπάς: "Θα αρπάξουμε όποια ευκαιρία μάς παρουσιαστεί"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Νήαρ Ηστ επέστρεψε δριμύτερη στις εθνικές κατηγορίες, κάνοντας φέτος πρωταθλητισμό στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Ο Πέτρος Καραμπάς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ γι αυτό που δημιουργείται στον ιστορικό σύλλογο της Καισαριανής, αλλά και για τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Η Νήαρ Ηστ είναι στην κορυφή του 1ου ομίλου. Αποτελούσε στόχο εξαρχής αυτό ή προέκυψε στην πορεία;
"Στην προετοιμασία δυσκολευόταν ο οποιοσδήποτε να μιλήσει ακόμη και για την είσοδο στα playoffs, οπότε αν κάποιος έλεγε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή θα βρισκόμασταν στην πρώτη θέση του ομίλου, θα τον περνούσαν για τρελό. Πρωταρχικός στόχος ήταν προφανώς η εξασφάλιση της παραμονής, όταν όμως υποβιβάζονται οι έξι από τις δώδεκα ομάδες της κατηγορίας, τότε αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να τα καταφέρεις. Έτσι, ξεκινήσαμε με την πολύ σκληρή δουλειά που κάνουν τα παιδιά στο γήπεδο σε καθημερινή βάση και μαζί με τη δυναμική που μας δίνει η ιστορία του συλλόγου, φτάσαμε ως εδώ. Φυσικά, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Το γεγονός πως τώρα είμαστε πρώτοι δεν λέει κάτι για τη συνέχεια. Προέχει να εξασφαλίσουμε την είσοδο στα playoffs, κάτι που -από μόνο του- θα είναι μεγάλη επιτυχία και μετά να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Να φτάσουμε ως εκεί και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε έτοιμοι για να αρπάξουμε, όποια ευκαιρία μάς παρουσιαστεί".

- Πώς κρίνετε συνολικά την έως τώρα απόδοση της ομάδας σας;
"Όλοι στην ομάδα είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας, ειδικά αν αναλογιστούμε πως αυτή αποτελείται κυρίως από παιδιά που είναι από 18 έως 20 ετών συν κάποιους (τρεις - τέσσερις) έμπειρους αθλητές. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει κάτι όμως, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο πρόγραμμα. Ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός άλλωστε, κάτι που φαίνεται κιόλας από το γεγονός πως ακόμη και τώρα, ο έβδομος της κατάταξης διεκδικεί την είσοδο στα playoffs".

- Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, με μικρές διαφορές μεταξύ των ομάδων. Τι θεωρείτε πώς θα κρίνει, εν τέλει, την άνοδο στη Β' Εθνική;
"Όπως είπα προηγουμένως, είμαστε σε έναν άκρως ανταγωνιστικό όμιλο με επτά ομάδες που διεκδικούν τα playoffs και κατ' επέκταση την άνοδο. Η σοβαρότητα και η συνέπεια είναι ο οδηγός για την είσοδο στην post season. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες ομάδες με υψηλό μπάτζετ, που είναι έμπειρες ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να παίξει ρόλο στα κρίσιμα. Όμως, θεωρώ ότι τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν η έδρα και το κίνητρο".

- Τι είναι αυτό που λείπει ενδεχομένως από την κατηγορία για να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο;
"Θεωρώ ότι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει ήδη από την Ομοσπονδία, μέσα από τη μείωση του αριθμού των ομίλων και των ομάδων. Σίγουρα είναι πολύ άδικο να μπαίνει σε μια τέτοια ψυχοφθόρα και δύσκολη χρονιά οποιαδήποτε ομάδα, όμως είναι αναγκαίο κακό για το καλό του αθλήματος και της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα βήματα για την άνοδο του επιπέδου αφορούν στο γενικότερο πλαίσιο του αθλήματος, οπότε είναι μεγάλη κουβέντα. Γενικά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να μην βγαίνουν νέοι παίκτες. Νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε όλοι με αυτό το κομμάτι για να ανέβει το επίπεδο κάθε κατηγορίας".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software