Θωμόπουλος: "Η θέση του Χολαργού είναι στις εθνικές κατηγορίες"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Χολαργός επέστρεψε στην Α' ΕΣΚΑ, αλλά δεν θέλει να μείνει εκεί. Οι μπλε φιλοδοξούν να επανέλθουν άμεσα στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας θέσει ως στόχο τη Β' Εθνική σε πρώτη φάση. Ο Θανάσης Θωμόπουλος είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να χτίσει και να καθοδηγήσει την ομάδα το περσινό καλοκαίρι. Ο προπονητής του Χολαργού μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το αήττητο σερί της ομάδας του, αλλά και τον μακροπρόθεσμο στόχο που έχει τεθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Ο Χολαργός λογιζόταν από νωρίς ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό έβαλε παραπάνω πίεση στην ομάδα;
"Η αλήθεια είναι πως εξ αρχής η ομάδα ήταν μεταξύ αυτών που χτίστηκαν με στόχο να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία. Ήταν μέσα στους στόχους αυτό, έτσι κι αλλιώς. Ήταν κάτι βασικό στη διάρκεια των συζητήσεων που είχα με τον σύλλογο, το καλοκαίρι. Ο Χολαργός είναι ένας ιστορικός σύλλογος, η θέση του δεν είναι στην Α' ΕΣΚΑ, αλλά στις εθνικές κατηγορίες και αυτό θα επιδιώξουμε να πετύχουμε. Υπάρχει ένα διετές πλάνο ώστε ο Χολαργός να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες και δη στη Β' Εθνική".

- Ποιοι οι αντικειμενικοί στόχοι του Χολαργού; Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
"Αυτοί είναι οι αντικειμενικοί στόχοι για τη φετινή σεζόν. Η διαρκής εξέλιξη των παικτών και της ομάδας, σε συνδυασμό με την επίτευξη της ανόδου στη Γ' Εθνική. Έχουμε καταφέρει να παραμείνουμε αήττητοι ως τώρα, κερδίζοντας δύο φορές τον Πανελλήνιο, που θεωρείται το αντίπαλο δέος στον όμιλο. Στην ουσία έχουμε ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Πανελληνίου, βέβαια η φετινή διαδικασία διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν σου αφήνει περιθώρια χαλάρωσης. Πρέπει να είμαστε συνεπείς και σοβαροί μέχρι το τέλος. Έχουμε σημαντικούς αγώνες μπροστά μας, κάθε αποτέλεσμα παίζει ρόλο και επηρεάζει την πορεία προς την επίτευξη του στόχου. Δεδομένου πως ακολουθεί ένα δεύτερο -επί της ουσίας- πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων του άλλου ομίλου, πρέπει να διατηρήσουμε το αήττητο, ώστε να πάμε στο νέο πρωτάθλημα, κουβαλώντας έξι νίκες. Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερα νωρίτερα, μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι να βρεθεί ο Χολαργός στη Β' Εθνική. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε τόσο άμεσα. Διαθέτουμε αθλητές, ας πούμε, από το πάνω ράφι που συνυπάρχουν με νεαρούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πολύ ενδιαφέρουσα μαγιά. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες και το ταλέντο της ομάδας".

thomopoulos2

- Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον Χολαργό να ξεχωρίσει φέτος σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
"Θα έλεγα πως ο Χολαργός είναι μια ομάδα που διαθέτει εγκαταστάσεις, που θα ζήλευαν ακόμη κι ομάδες της Basket League. Έχουμε την τύχη να δουλεύουμε σε ένα γήπεδο, με γυμναστήριο στο εσωτερικό του. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της δουλειάς μας. Η διοίκηση είναι αρκετά χρόνια στον χώρο, στηρίζει και αγαπάει την ομάδα. Ξέρει πολύ καλά τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι άνθρωποι είναι καθημερινά δίπλα σε όλους μας, με κάθε τρόπο. Διαθέτουμε επίσης ένα μεγάλο και απόλυτα καταρτισμένο επιτελείο με βοηθούς προπονητές, γυμναστή και δύο φυσικοθεραπευτές. Αυτό που έχουμε καταφέρει και το επιδιώκω κάθε φορά στο "χτίσιμο" των ομάδων είναι να υπάρχει φρέσκο αίμα, νεανικό σύνολο, παιδιά που να είναι σε καλό ηλικιακό φάσμα. Έτσι ώστε να βλέπουν το μπάσκετ μπροστά τους, για τα επόμενα χρόνια, κι όχι πίσω τους. Θέλουμε παιδιά με κίνητρο για να δουλέψουν και να εξελιχθούν. Έχουμε επί της ουσίας 16-17 αθλητές στην ομάδα, η οποία λειτουργεί σε άμεση σχέση και συνάρτηση με την U21. Με ένα μέσο όρο ηλικίας λίγο πάνω από τα 23, με παιδιά που έχουν αντιληφθεί πως το ανταγωνιστικό κομμάτι είναι άμεσα εξαρτημένο από το επίπεδο, την ποιότητα και την ένταση της προπόνησης. Βλέπουμε κάθε αγώνα ως πρόκληση, σε όλα τα επίπεδα".

- Ποιο είναι το στοιχείο της ομάδας, για το οποίο είσαι πιο περήφανος;
"Είμαι περήφανος γιατί στήσαμε μια ομάδα από την αρχή, δεδομένου πως μόλις 2-3 παιδιά από τον περσινό κορμό συνεχίζουν φέτος. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα από το μηδέν. Όλοι οι χαρακτήρες ταίριαξαν και κούμπωσαν, δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Υπάρχει η αποδοχή όλων τόσο για τον ρόλο τους, όσο και για τον συμπαίκτη τους. Αντιλαμβάνονται όλοι τον τρόπο λειτουργίας που υπάρχει, ότι δεν μας απασχολεί μόνο να πάρουμε μια νίκη, αλλά να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Αυτό θα είναι το πραγματικό κέρδος μέσα στη σεζόν. Περνάμε όλοι καλά στον Χολαργό και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software