Κουτσός: "Όλα έγιναν πολύ γρήγορα"

Ο Ισίδωρος Κουτσός άφησε την EuroLeague για την Κίνα, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά την τύχη του μακριά από την Ευρώπη. Ο νεαρός τεχνικός, με θητεία -μεταξύ άλλων και- στον Παναθηναϊκό μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για τον τρόπο με τον οποίο τού άνοιξε η πόρτα για την Ασία, τον τρόπο δουλειάς και τη ζωή στην Κίνα, αλλά κι αυτά που του έχουν κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ως τώρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τη μετακόμιση στην Κίνα: "Οι Shenzhen Leopards έψαχναν για έναν προπονητή από την Ευρώπη, που ήταν στην EuroLeague εκείνη την στιγμή. Όπως αντίστοιχα να έχει δουλέψει σε Εθνική Ανδρών. Εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας, οπότε έστειλα το βιογραφικό μου, τους άρεσε πάρα πολύ και αμέσως έγιναν όλα, πολύ γρήγορα".

Για τη ζωή και τη δουλειά στην Κίνα: "Μου αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με το μπάσκετ. Ο head coach μού έχει δώσει πάρα πολύ χώρο, οπότε έχω μεγάλο λόγο και μεγάλο κομμάτι στο scouting και την προπόνηση. Όσον αφορά στη ζωή, είναι πολύ πιο σύγχρονη, πολύ μπροστά σε σχέση με την Ευρώπη και την Ελλάδα. Όσο έχω χρόνο και μπορώ, το απολαμβάνω και μου αρέσει".

Για το πόσο διαφέρει το παιχνίδι σε σχέση με την Ευρώπη: "Σίγουρα είναι διαφορετικό γιατί παίζουν περισσότεροι ξένοι στην Ευρώπη, οπότε τακτικά το παιχνίδι είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Η διαφορά με εδώ (σ.σ.: στην Κίνα) έχει να κάνει με το ότι δεν αγωνίζονται τόσοι πολλοί παίκτες από τις ΗΠΑ. Όσοι όμως έρχονται στην Κίνα είναι καλοί και ακριβοί παίκτες".

Γι αυτό που του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση: "Είναι πολλά αυτά που μου έχουν κάνει εντύπωση. Ένα από αυτά, ίσως το βασικότερο, είναι πόσο μπροστά είναι εδώ στην Κίνα στην τεχνολογία. Οι μεγαλουπόλεις αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Ειδικά, η Σαγκάη, το Πεκίνο και η Σενζέν αναπτύσσονται τρομερά και έχουν μεγάλη διαφορά από χρόνο σε χρόνο. Το άλλο έχει να κάνει με την κουλτούρα τους, πόσο ακολουθούν πιστά αυτή τη φιλοσοφία σε όλα όσα σχετίζονται με την καθημερινότητά τους, στο κομμάτι της ώρας, του φαγητού των παιχνιδιών, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Δεν είναι τόσο ευέλικτοι γενικώς".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software