Καλτσίδου: "Μου άρεσε πολύ το project των Λόντον Λάιονς"

Η Στέλλα Καλτσίδου βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στη Μεγάλη Βρετανία, καθοδηγώντας την ομάδα γυναικών των Λόντον Λάιονς. Στην πρώτη κιόλας σεζόν στον σύλλογο, τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου και την ιστορική πρόκριση στους "4" του EuroCup Women. Η νεαρή προπονήτρια μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την απόφαση να μετακομίσει για επαγγελματικούς λόγους στο Λονδίνο, αυτά που συνάντησε εκεί, αλλά και τη μεγάλη αξία της παρουσίας ενός συμπατριώτη μας στον οργανισμό.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

- Πώς προέκυψε η πρόταση και πώς πήρες την απόφαση να την αποδεχθείς;
"Η πρόταση προέκυψε πέρσι στις αρχές του Φεβρουαρίου, περίπου. Ο οργανισμός εδώ είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγή του προπονητή, επικοινώνησα μέσω του ατζέντη μου με την GM της ομάδας, μου παρουσίασε όλο το πλάνο, το σκεπτικό και τους στόχους της επόμενης σεζόν. Το πλάνο ήταν να φέρουμε στην Αγγλία τις κορυφαίες παίκτριες της χώρας και σε συνδυασμό με κάποιες ξένες υψηλού επιπέδου, να φτιάξουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα με σκοπό να συμμετάσχουμε στην EuroLeague μέσω των προκριματικών. Κάτι το οποίο έγινε. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να περάσουμε στους ομίλους, οπότε ο επόμενος στόχος ήταν να διεκδικήσουμε την υψηλότερη, κατά το δυνατόν, θέση στο EuroCup Women. Βρήκα πολύ ωραία την πρόκληση αυτή, μου άρεσε πολύ το project. Ήταν κάτι που ήθελα πολύ να το κάνω".

- Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ως τώρα;
"Θα έλεγα πως αυτό που μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ως τώρα είναι το πόσο υποβαθμισμένο είναι το μπάσκετ στην Αγγλία. Λόγω του πόσο μεγάλη απήχηση έχει το ποδόσφαιρο φυσικά. Δυστυχώς, υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον για το μπάσκετ, τόσο για το ανδρικό όσο και για το γυναικείο. Νομίζω πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, αλλά σίγουρα είναι κάτι που θέλει πολύ χρόνο και πολλούς ανθρώπους να επενδύσουν σε αυτό".

- Ποιο το επίπεδο στη Μεγάλη Βρετανία σε σχέση με την Ελλάδα;
"Το επίπεδο δεν είναι πολύ υψηλό. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που είναι τόσο υποβαθμισμένο το μπάσκετ στην χώρα. Δεν υπάρχει μεγάλη επένδυση για να αναπτυχθεί από τις μικρές ηλικίες. Κι αυτό είναι ίσως κάτι που κρατάει ξένους αθλητές και αθλήτριες μακριά από το πρωτάθλημα. Οπότε θα έλεγα πως σχέση με την Ελλάδα θα έλεγα πως είναι ίσως στο ίδιο ή λίγο χαμηλότερου επιπέδου. Εδώ βασίζονται πιο πολύ σε αθλήτρες και αθλήτριες που συνδυάζουν τις σπουδές με τον αθλητισμό με κάποιες λίγες προσθήκες ξένων, που θεωρούνται επαγγελματίες".

- Ποιοι οι στόχοι που υπάρχουν από εδώ και πέρα;
"Έχουμε ήδη κατακτήσει το Κύπελλο. Στόχος φυσικά είναι να κάνουμε το νταμπλ, κατακτώντας τον τίτλο και στο Πρωτάθλημα. Ήδη έχουμε γράψει ιστορία βέβαια ως η πρώτη ομάδα που φτάνει στην τετράδα στο EuroCup, είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες. Για μας φυσικά δεν σταματούν εδώ οι στόχοι. Τώρα έχουμε τα ημιτελικά με τη Βενέτσια, που είναι πολύ ποιοτική ομάδα και να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και να προκριθούμε, ει δυνατόν, στον τελικό".

- Πόσο σε έχει βοηθήσει η παρουσία ενός ακόμη Έλληνα (assistant GM) στον οργανισμό;
"Η παρουσία του Ιάσωνα Τρανού, που είναι ο assistant GM στο ανδρικό τμήμα σίγουρα με έχει βοηθήσει. Όταν ήρθα, με βρήκε, μιλήσαμε, με βοήθησε να προσαρμοστώ. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα, όταν είσαι στο εξωτερικό, να νιώθεις ότι έχεις Έλληνες δίπλα σου, πόσο μάλλον στον ίδιο χώρο εργασίας. Με βοήθησε με κάποια βασικά πράγματα εδώ, έχουμε επαφή. Σίγουρα είναι κάτι ωραίο. Κάθε φορά που μπορώ να χρειαστώ κάτι, ξέρω πως είναι ένας άνθρωπος στον οποίο μπορώ να απευθυνθώ κι αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software