Φραγκιάς: "Δικαιωμένος και χαρούμενος για όσα έζησα στη Μογγολία"

Ο Βασίλης Φραγκιάς κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Μογγολία, προσθέτοντας ακόμη μια επιτυχία στο πλούσιο βιογραφικό του. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία της ομάδας του, αλλά και την απόφαση να μετακομίσει στη Μογγολία πριν από μερικές εβδομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του τίτλου: "Ήταν πολύ σημαντική επιτυχία γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου, στα τέσσερα χρόνια που υπάρχει. Το πιο σημαντικό απ όλα είναι πως κάναμε χαρούμενη μια ολόκληρη πόλη. Ο πληθυσμός είναι στις 200.000 κατοίκους, με τους περισσότερους εξ αυτών να δουλεύουν ως εργάτες. Ο Δήμαρχος συμμετείχε στους πανηγυρισμούς. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη".

Για την επιλογή να εργαστεί στη Μογγολία: "Είμαι απόλυτα δικαιωμένος και χαρούμενος. Όταν πήγα, δεν ήξερα τι θα συναντήσω εκεί. Είχα μια εμπειρία από το Κατάρ, αλλά ήταν κάτι τελείως καινούργιο. Το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν ότι καταφέραμε να διαφοροποιήσουμε το μπάσκετ που παίζεται στην Ασία. Από την στιγμή που μπορέσαμε όλο αυτό το κομμάτι να το κάνουν κτήμα τους οι παίκτες, νιώθω πολύ ικανοποιημένος που βοήθησα. Ανεξάρτητα από την κατάκτηση του τίτλου γιατί αισθάνομαι ότι ως Έλληνες προπονητές μπορούμε να δώσουμε πολλά σε άλλες χώρες".

Για τη συνέχεια: "Η ζωή των προπονητών είναι κάθε μέρα διαφορετική. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Ο σύλλογος θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Μόλις γύρισα από τη Μογγολία, θα σκεφτώ την πρόταση που έχω στα χέρια μου. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψω σε περίπου ένα μήνα για να κοουτσάρω την Πανεπιστημιακή ομάδα της χώρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ασίας. Μέχρι τότε, θα έχω αποφασίσει τι θα κάνω στην καριέρα μου".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software