Διευκρινίσεις για άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και συναφείς διατάξεις

| Δελτία Τύπου

Μετά από ερωτήματα μελών μας σχετικά με την ισχύ των διατάξεων που τροποποίησαν το Ν. 2725/99 ειδικά όσον αφορά τις άδειες άσκησης επαγγέλματος προπονητή, τις κατηγορίες διπλωμάτων, τη δυνατότητα άσκησης επαγγέλματος στις κατηγορίες πρωταθλημάτων και τις συναφείς διατάξεις διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 

- Η ισχύς των νέων διατάξεων για τις προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος προπονητή και της κατηγορίας διπλωμάτων έχει χρόνο έναρξης την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Άρα για τη φετινή σεζόν ισχύει ότι ίσχυε και παλιότερα.

- Η υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με ελάχιστο ύψος παρεχόμενης αμοιβής 250 ευρώ ισχύει για τους προπονητές που καθοδηγούν ομάδες Α' Τοπικής Κατηγορίας και άνω. Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2022-2023) θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους προπονητές όλων των κατηγοριών.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΠΚ έχει παρέμβει στο Υπουργείο για να επανέλθουν τα δικαιώματα των προπονητών Γ' Κατηγορίας, οι οποίοι με τις νέες διατάξεις υποβαθμίζονται, προσπαθώντας να τροποποιηθούν οι σχετικές διατάξεις.

Παράλληλα ζητά και Σχολή Β' Κατηγορίας για όσους προπονητές επιθυμούν να συμμετάσχουν, η οποία Β' Κατηγορία με τις νέες διατάξεις αναβαθμίζεται καθώς και το δίπλωμα αυτής οι προπονητές μπορούν να καθοδηγούν όλες τις ομάδες όλων των ερασιτεχνικών κατηγοριών (τοπικών και εθνικών) δηλαδή εκτός από Α1.

Επισημαίνεται ότι πάγια θέση του ΣΕΠΚ είναι η υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών από όλους τους προπονητές σε οποιοδήποτε τμήμα και αν απασχολούνται, διότι με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνεται και ο προπονητής και η ομάδα σε πιθανό έλεγχο (ΙΚΑ, ΕΦΚΑ κτλ.)

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software