Ροδόπουλος: "Οι βασικές αρχές και η φιλοσοφία στο πέρασμα των ετών"

| Δελτία Τύπου

rodopoulos2 Ο Θεόδωρος Ροδόπουλος ήταν ο νέος ομιλητής των διαδικτυακών σεμιναρίων του ΣΕΠΚ, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου. Ο πολύπειρος τεχνικός αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που αφορούν το μπάσκετ εδώ και δεκαετίες, ζητήματα που παραμένουν διαχρονικά στο άθλημα. Στην ομιλία με θέμα "τα μικρά πράγματα που κάνουν το μπάσκετ μεγάλο" εστίασε σε φιλοσοφίες και τακτικές που βλέπουμε ότι επανέρχονται συνέχεια στο προσκήνιο στο πέρασμα των ετών. 

Στον πρόλογο της ομιλίας του, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες, ο Θεόδωρος Ροδόπουλος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του αθλήματος, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από το 1928 και παραμένουν ακόμη και σήμερα κάτι παραπάνω από σημαντικές. Η ισορροπία, οι αποστάσεις και ο σωστός χρόνος στα σκριν είναι τρία στοιχεία που δεν παλιώνουν ποτέ, όπως είπε, παρουσιάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις παραδείγματα από τη φιλοσοφία σπουδαίων προπονητών του ΝCAA και του ΝΒΑ που επηρέασαν το άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην συνέχεια μίλησε για την close out άμυνα και την έμφαση στο δυνατό χέρι του αντιπάλου τόσο πάνω όσο και μακριά από την μπάλα. Κι εδώ, χρησιμοποίησε παραδείγματα προκειμένου να αποτυπώσει πάνω στον πίνακα όσα εξηγούσε.

rodopoulos3

Στην ομιλία, που κράτησε περίπου δύο ώρες, ανακάλεσε αρκετές φορές στην μνήμη του σεμινάρια του παρελθόντος στα οποία συμμετείχε είτε ως ομιλητής είτε ως θεατής, εξηγώντας ξανά και ξανά τη σημασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ των προπονητών και της διαρκούς προσπάθειας εκμάθησης για οτιδήποτε αφορά στο άθλημα.

Από εκεί και πέρα, μίλησε επίσης για αρκετή ώρα για τις μικρές ηλικίες και τη φιλοσοφία γύρω από το παιχνίδι, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος επίθεσης προκειμένου τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν καλύτερες αποφάσεις, δίχως την πίεση του χρονομέτρου που υπάρχει σε άνδρες και γυναίκες, σε υψηλότερο επίπεδο.

Τέλος, αποκάλυψε ότι θέλει να προχωρήσει στη συγγραφή δύο βιβλίων, ένα που θα αφορά στο επιθετικό παιχνίδι από το 1928 έως σήμερα και ένα ακόμη για την αυτοβιογραφία του.

* Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του ΣΕΠΚ είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 16:00, με ομιλητή τον Στέφανο Δέδα και θέμα "small ball: μια διαφορετική επιθετική προσέγγιση".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software