Πρίφτης: "Οι τέσσερις άξονες για βελτίωση και ένταξη παίκτη στην ομάδα"

| Δελτία Τύπου

priftis2 Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν ο ομιλητής του νέου διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΠΚ μέσω της σελίδας του Συνδέσμου στο Facebook. Τόσο τα μέλη όσο και τα μη μέλη είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για περίπου δύο ώρες τον προπονητή της Ούνικς Καζάν να αναλύει το θέμα "ατομική βελτίωση και ένταξη στην ομάδα" χρησιμοποιώντας παραδείγματα και video από το ασκησιολόγιο που έχει στη ρωσική ομάδα. 

"Είναι χαρά και τιμή που συμμετέχω στην προσπάθεια του Συνδέσμου. Χαίρομαι πολύ που είμαι μέλος αυτής της μπασκετικής κοινότητας" ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς άξονες της ομιλίας του αναφορικά με τη βελτίωση του αθλητή:

1) Η βασική τεχνική και οι ατομικές δεξιότητες
2) Η φυσική κατάσταση
3) Η τακτική, το διάβασμα και οι αποφάσεις
4) Το ψυχοπνευματικό κομμάτι

priftis-webinar-photo

Αναφορικά με το πρώτο κομμάτι, στάθηκε στις ατομικές δεξιότητες, το σουτ και την πάσα που επιτρέπουν στον αθλητή να είναι απειλητικός για το αντίπαλο καλάθι στη διάρκεια του αγώνα. Επέμεινε σε ζητήματα που αφορούν στα βασικά, όπως είναι η ισορροπία και η στάση του σώματος, η πάσα και το σουτ -ειδικά στις μικρές ηλικίες. Εκεί όπου εξήγησε πως η ποιότητα της προπόνησης είναι πιο σημαντική από την ποσότητα, προκειμένου ο νεαρός αθλητής να μην λάβει υπερβολικά πολλές πληροφορίες και δεν μπορέσει να αφομοιώσει αυτά που είναι απαραίτητα.

Η συνέχεια της ομιλίας επικεντρώθηκε στο πώς ο παίκτης που είναι ικανός στο ένας με έναν και έχει αρκετά πλεονεκτήματα στο ατομικό παιχνίδι θα μπορέσει να καταστεί χρήσιμος για το σύνολο, με τον πολύπειρο τεχνικός να δείχνει παραδείγματα από τη θητεία του στην Ούνικς Καζάν, με ασκησιολόγιο και μεθοδολογία. Ακολούθως, στάθηκε στην αυξανόμενη σημασία των αθλητικών προσόντων και της φυσικής κατάστασης τα τελευταία χρόνια, ενώ ολοκλήρωσε με το τέταρτο -και τελευταίο- άξονα, το ψυχοπνευματικό κομμάτι.

priftis-photo1

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανάλωσε ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του για να τονίσει την σπουδαιότητα της επικοινωνίας με τους παίκτες, αλλά και της προετοιμασίας τους για οποιαδήποτε κατάσταση συναντήσουν. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι υπέρ των team meetings για να υπάρχει η δυνατότητα να πέρασει σε άπαντες το μήνυμά του, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για ευελιξία στο κομμάτι της επικοινωνίας.

* Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του ΣΕΠΚ είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 14 Απριλίου στις 16:00, με ομιλητή τον Μάνο Μανουσέλη, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα "αξιοποίηση και περιορισμός του παίκτη - σταρ".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software