Το ελληνικό μπάσκετ έγινε φτωχότερο

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

spanoudakis Το ελληνικό μπάσκετ, η προπονητική και η οικογένεια του Ολυμπιακού έγιναν φτωχότεροι, καθώς πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Σπανουδάκης. Υπήρξε ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" στο πρώτο τους πρωτάθλημα, αλλά και ένας προπονητής από τα χέρια του οποίου πέρασαν εκατοντάδες αθλητές.

Ο Αλέξανδρος Σπανουδάκης πέθανε 91 ετών ανήμερα των γενεθλίων του Ολυμπιακού. Διατέλεσε αρχηγός της ομάδας του Ολυμπιακού και εκ των πρωταγωνιστών στην κατάκτηση των δύο πρώτων πρωταθλημάτων, το 1949 και το 1960.

Αγωνίστηκε 28 φορές με την Εθνική ομάδα, σκοράροντας 109 πόντους, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 1949 στο Κάιρο. Επίσης μετείχε στο Ευρωμπάσκετ του 1951, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1955. Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται ο πρώτος παίκτης στην Ευρώπη που χρησιμοποιούσε άλμα στο σουτ, λανσάροντας το jump shot.

Μετά το τέλος της καριέρα του ασχολήθηκε με την προπονητική. Δούλεψε για δεκαετίες στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Από τα χέρια του πέρασαν χιλιάδες αθλητές, δεκάδες εκ των οποίων έκαναν λαμπρή καριέρα όπως ο Γιώργος Σιγάλας, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο Νίκος Μίχαλος, ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Νίκος Πέττας. Υπήρξε ένας λάτρης του μπάσκετ και ένας πραγματικός δάσκαλος, που όχι μόνο έμαθε σε πολλούς νεαρούς αθλητές τα μυστικά του αθλήματος, αλλά παράλληλα τους μετάγγισε την αγάπη για την πορτοκαλί μπάλα και τον αθλητισμό.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software