Με μεγάλο ενδιαφέρον έγινε η μηνιαία Συγκέντρωση Προπονητών του ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη

| Δελτία Τύπου

Sepk logo Την Δευτέρα 2/4/2018 πραγματοποιήθηκε Συγκέντρωση των Προπονητών της Β. Ελλάδας στα γραφεία του ΣΕΠΚ στην Μίκρα. Ήταν η 3η συγκέντρωση της χρονιάς η οποία είχε πάλι επιτυχία και συμμετοχή. Ο βασικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μέξας ο οποίος ανέλυσε στους παρευρισκόμενους την προσέγγιση του στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

IMG 7474 Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ κ. Σούλης Μαρκόπουλος, καλωσόρισε τους προπονητές, τους ενημέρωσε για τα τοπικά σεμινάρια τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί και αναφέρθηκε στο τοπικό σεμινάριο της Κομοτηνής, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα επόμενα τοπικά σεμινάρια αλλά και για τα δύο μεγάλα Σεμινάρια του ΣΕΠΚ.

Ο κόουτς Μέξας, με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο και τον Αντιπρόεδρο κ. Μαρκόπουλο για την πρόσκληση να μιλήσει στους συναδέλφους. Ο coach μίλησε για την αναγκαιότητα στο σύγχρονο μπάσκετ της σωστής εφαρμογής του fastbrake και του transitiongame, ειδικά με την μείωση του χρόνου της επίθεσης αλλά και την ανάπτυξη των αθλητικών χαρακτηριστικών των παικτών, καθώς και την επιφυλακτικότητα στο να κάνει φάουλ η άμυνα στην διάρκεια του αιφνιδιασμού (λόγω του αντιαθλητικού). Επεσήμανε ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να δουλεύει η κάθε ομάδα για την βελτίωση του παιχνιδιού της στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, όπως η ταχύτητα στην εκτέλεση, το spacing, ο σωστός συγχρονισμός, τα καλά screen, αλλά ιδιαίτερα την βελτίωση της ικανότητας “διαβάσματος” στο τι δίνει η άμυνα. Ανέλυσε στον πίνακα διάφορα options στο επιθετικό transition και γενικά ανέπτυξε την θεωρεία του στο κομμάτι αυτό.

Έγιναν ερωτήσεις από τους προπονητές και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

IMG 7475 Το επόμενο ραντεβού για την συγκέντρωση των προπονητών δόθηκε για τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software