O Πρίφτης κέρδισε τον Μπαρτζώκα

| Έλληνες του Εξωτερικού

priftis1 Η ελληνική μάχη της Ρωσίας "έκλεψε" την παράσταση το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο Δημήτρης Πρίφτης κέρδισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και συνέχισε αήττητος στη VTB, ενώ ιδανικό ντεμπούτο έκανε με την Τενερίφη ο Κατσικάρης. Νικηφόρα συνέχισαν τη πορεία τους Τακιανός, Μανουσέλης, Χατζηδάκη και Λέρας. Αντίθετα, δεν μπόρεσε να κάνει θετικό ντεμπούτο ο Δέδας, ενώ την ήττα γνώρισαν Χουγκάζ, Χριστόπουλος, Δικταπανίδης και Κούκος.

priftis-bartzokas Η ελληνική μάχη της Ρωσίας "έκλεψε" την παράσταση το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο Δημήτρης Πρίφτης κέρδισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και συνέχισε αήττητος στη VTB, ενώ ιδανικό ντεμπούτο έκανε με την Τενερίφη ο Κατσικάρης. Νικηφόρα συνέχισαν τη πορεία τους Τακιανός, Μανουσέλης, Χατζηδάκη και Λέρας. Αντίθετα, δεν μπόρεσε να κάνει θετικό ντεμπούτο ο Δέδας, ενώ την ήττα γνώρισαν Χουγκάζ, Χριστόπουλος, Δικταπανίδης και Κούκος.

Η αήττητη πορεία της Ούνικς Καζάν δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στην επιπέδου Euroleague Χίμκι. Ο Δημήτρης Πρίφτης και ο συνεργάτης του, Θωμάς Νίκου είδαν τον Κίνο Κολόμ να ευστοχεί σε δίποντο 4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και να οδηγεί την ομάδα του Καζάν στη νίκη με 80-79 απέναντι στην Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ούνικς βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 6-0, ενώ οι Μοσχοβίτες είναι 5οι με απολογισμό 4-3.
Ιδανικό ντεμπούτο στη γνώριμη ACB για τον Φώτη Κατσικάρη. Η Τενερίφη επικράτησε της Ρεάλ Μπέτις με 87-70 κι έτσι ανέβασε το ρεκόρ της στο 5-5 σκαρφαλώνοντας στην 8η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Μάλαγα.
Σημαντική νίκη που την ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πανηγύρισε η Μπασκίμι για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κοσόβου. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού στο ντέρμπι της αγωνιστικής επικράτησαν με 87-83 της Ίλι και πλέον βρίσκονται στη 2η θέση με ρεκόρ 7-3.
Επιστροφή στις νίκες για την Αλ Σαντ, η οποία στην τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Κατάρ νίκησε με 84-79 την Αλ Κχορ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Μάνου Μανουσέλη και του άμεσου συνεργάτη του Γιάννη Δάμαλη.
Κανένα πρόβλημα για να ξεπεράσει με ευκολία το εμπόδιο της Ορμάν δεν είχε το... τρένο της Χατάι. Τα κορίτσια της Κατερίνας Χατζηδάκη επικράτησαν με 100-70 κι έτσι με ρεκόρ 7-1 παρέμειναν στην κορυφή του γυναικείου πρωταθλήματος Τουρκίας μαζί με τις Φενέρμπαχτσε και Γιακίν Ντόγκου.
Η Βίζμπι φρόντισε να μετατρέψει το ντέρμπι με τη Μαρκ σε ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά. Τα κορίτσια του Πασχάλη Λέρα πανηγύρισαν το πολυπόθητο διπλό κερδίζοντας με 62-78 κι έτσι είδαν το βαθμολογικό σακούλι τους να φτάνει στους 14 βαθμούς έπειτα από 9 αγωνιστικές στο γυναικείο πρωτάθλημα της Σουηδίας.

Στα χαρτιά ήταν το αουτσάιντερ κι αυτό δεν άλλαξε μέσα στο γήπεδο. Το ντεμπούτο του Στέφανου Δέδα στην Μπαχτσεσεχίρ δεν ήταν αυτό που θα ήθελε, καθώς η ομάδα του γνώρισε εντός έδρας ήττα με 101-66 από την πρωτοπόρο και αήττητη της Α2 Τουρκίας, Τούρκ Τέλεκομ. Με αυτό το αποτέλεσμα η Μπαχτσεσεχίρ βρέθηκε στην 12η θέση με ρεκόρ 5-7.
Οι «τίγρεις» του Τζιλίν έβαλαν ανέλπιστο φρένο στα όνειρα του Γιάννη Χριστόπουλου. Οι Μπειζίνγκ Ντακς ηττήθηκαν εκτός έδρας με 97-88 για την 11η αγωνιστική του Κινεζικού πρωταθλήματος κι έτσι η ομάδα του Έλληνα τεχνικού βγήκε εκτός της πρώτης πεντάδας του πρωταθλήματος με το ρεκόρ της να είναι στο 7-4.
Με τις δύο ομάδες να είναι έχουν το ίδιο απολογισμό νικών έπειτα από 10 αγωνιστικές (5-5) τα πάντα έδειχναν ότι θα γίνει ντέρμπι. Η USK Πράγας δεν μπόρεσε να «σπάσει» την έδρα της Σβιτάβι χάνοντας με 87-78 κι έτσι ο Κρις Χουγκάζ είδε την ομάδα του να πέφτει στην 7η θέση της βαθμολογίας στο Τσέχικο πρωτάθλημα.
Η πορεία της Oberhaching δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην OSB Χέλεν. Παρά το δύσκολο έργο η ομάδα του Χρήστου Δικταπανίδη πάλεψε σθεναρά και μόνο για κάποιες λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 91-86. Αυτή ήταν η 6η ήττα για τον Έλληνα τεχνικό έπειτα από 11 αγωνιστικές στην Β' εθνική της Γερμανίας.
Η Γκέτιγκεν δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα της στα «μεγάλα σαλόνια» του γερμανικού γυναικείου μπάσκετ. Τα κορίτσια του Γιάννη Κούκου ηττήθηκαν με 86-60 μέσα στην έδρα της Μπαντ Άιμπλινγκ κι έτσι παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-9.

Σήμερα η πρωτοπόρος και αήττητη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη υποδέχεται την ουραγό Κάλεφ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της VTB.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software