Σεμινάριο με... ελληνικό χρώμα

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

zouros_kalafas Έντονο ελληνικό χρώμα θα έχει το Διεθνές Σεμινάριο που θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στις 18-20 Ιουνίου στην Αθήνα. Σε αυτό θα διδάξουν εκτός του Γερμανού Ντιρκ Μπάουερμαν, διακεκριμένοι Έλληνες προπονητές με μεγάλες επιτυχίες όπως ο Ηλίας Ζούρος, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, ο Γιώργος Καλαφατάκης κι ο Βαγγέλης Αγγέλου.


Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν κι οι υπόλοιπες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο.

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν, ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας (πατήστε εδώ για το βιογραφικό του), θα αποτελέσει τον διεθνή "καλεσμένο" του ΣΕΠΚ, που φέτος θα φιλοξενήσει αρκετούς ομιλητές από την Α1, ορμώμενος από το γεγονός ότι ο Έλληνας προπονητής βρίσκεται σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο .

Ο Ηλίας Ζούρος αναδείχτηκε φέτος "προπονητής της χρονιάς" στο Eurocup. Τα τελευταία χρόνια σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τον Πανελλήνιο, συμμετέχοντας μάλιστα στο φάιναλ-φορ του Eurocup, αλλά και στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες της Α1 όπως ο Ολυμπιακός, ο Άρης κι η Νήαρ Ηστ, ενώ ακόμη έχει διατελέσει ασίσταντ κόουτς στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν κι ο πρώτος σταθμός στην καριέρα του, κατακτώντας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Ακόμη έχει δουλέψει στο Παλαιό Φάληρο, ενώ έχει διαγράψει και λαμπρή διεθνή καριέρα τόσο στη Γαλλία (Ρασίγκ Παρί), όσο και στο Λίβανο κατακτώντας μάλιστα το Πανασιατικό Πρωτάθλημα συλλόγων.

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος αποτελεί τον... θριαμβευτή της φετινής χρονιάς, έχοντας κατακτήσει τρεις τίτλους με τον Αθηναϊκό (πρωτάθλημα, κύπελλο και Eurocup). Τα δύο αυτά χρόνια είναι γεμάτα επιτυχίες για τον Έλληνα τεχνικό που κατέκτησε και πέρσι το πρωτάθλημα στην Α1 Γυναικών, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων (ως συνεργάτης του Κώστα Μίσσα), αλλά και την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ με την εθνική Γυναικών (και πάλι ως συνεργάτης του Κώστα Μίσσα). Μάλιστα φέτος εξαργύρωσε τη λαμπρή του σταδιοδρομία στο γυναικείο μπάσκετ με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Λετονίας. Σε επίπεδου ανδρικού έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής του Φαλήρου, στην Ακαδημία Ηλιούπολης και στον Παπάγου (ως πρώτος προπονητής) κι ως συνεργάτης προπονητής στον Μίλωνα, στη Δάφνη, στον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό και στον Πανελλήνιο.

Ο Γιώργος Καλαφατάκης αποτελεί έναν από τους παλαιότερους προπονητές στην Α1. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Αμπελόκηπους με τους οποίους σημείωσε κάτι μοναδικό: πανηγύρισε έξι ανόδους σε έξι χρόνια φτάνοντας από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ στην Α1! Παράλληλα διετέλεσε επί σειρά ετών προπονητής στην μεικτή ΕΣΚΑ, δούλεψε στην Εστία Φιλίας και στον Πανελευσινιακό, πριν ξεκινήσει μια μακρά και λαμπρή καριέρα στην "μεγάλη κατηγορία". Μετά τους Αμπελόκηπους ακολούθησε το Ηράκλειο, η ΑΕΚ, η Δάφνη, ο Απόλλων Πατρών (Α2), ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, ο Πανιώνιος, ο Μακεδονικός, ο Πανελλήνιος, η ΑΕΛ, ο ΠΑΟΚ κι ο ΓΣ Ολύμπια Λάρισας.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εκτός από ένας πολύ καλός προπονητής, θεωρείται κι ένας εξαιρετικός ομιλητής, όπως άλλωστε έχει αποδείξει με τη συμμετοχή του σε Σεμινάριο Νεαρών Παικτών ή Τοπικά Σεμινάρια που έχει διοργανώσει ο ΣΕΠΚ. Η προπονητική του σταδιοδρομία ως πρώτος προπονητής ξεκίνησε στη Χαλκίδα, πριν συνεχιστεί ως ασίσταντ κόουτς στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς (Ντιναμό Μόσχας) και του Παναγιώτη Γιαννάκη (Μαρούσι). Το 2007 ανέλαβε την ΑΕΚ, ενώ πέρσι οδήγησε τα Τρίκαλα στην παραμονή. Από τη θεσσαλική ομάδα αποχώρησε τη φετινή σεζόν λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software