“Βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα”

rodopoulosΑπό την Αμερική όπου για ακόμα μία φορά είδε από κοντά τους τελικούς του ΝΒΑ στο Κλειστό Γυμναστήριο της "Μίκρας" όπου παρακολούθησε το Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης "Θεσσαλονίκη 2017". Ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο οποίος για περισσότερα από 35 χρόνια παρακολουθεί ανελλιπώς Σεμινάρια προπονητικής, ενώ σε ετήσια βάση επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές την Αμερική μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για το Draft που είναι προ των πυλών και τις προβλέψεις του
"Είναι γεγονός ότι μετά που άλλαξε ο κανονισμός και οι παίκτες μπορούν έπειτα από μία χρονιά στο κολέγιο να μπαίνουν στη διαδικασία του Draft αποδυναμώθηκε η διαδικασία. Η φετινή είναι από τις καλές χρονιές, όμως οι παίκτες δεν είναι σε τέτοια κατάσταση που να μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Δεν είναι τόσο ώριμοι, ώστε να μπουν σε τόσο υψηλό επίπεδο και να αλλάξουν κάτι δραματικά. Προσωπικά γι αυτό το λόγο περιμένω να δω πολλές ανταλλαγές με έμπειρους παίκτες. Πιο παλιά ο Τζαμπάρ μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ πήρε το πρωτάθλημα με τους Μπακς με την προσθήκη του Όσκαρ Ρόμπερτσον, όμως πλέον οι παίκτες φεύγουν πιο γρήγορα από τα κολέγια κι έτσι δεν είναι έτοιμοι να αλλάξουν τις ισορροπίες".

rodo-allstar3Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ από τους Warriors και τη σειρά των τελικών που παρακολούθησε από κοντά
"Οι Warriors ήταν καλύτερη ομάδα σε άμυνα κι επίθεση και δικαίως κατέκτησαν φέτος το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν μπορέσει να διατηρηθεί ο ίδιος κορμός για τη νέα χρονιά, όμως αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι και πάλι το φαβορί για την κατάκτηση. Είναι δύσκολο να κρατηθούν οι παίκτες με το salary cap. Ειδικά τώρα που παίκτες όπως ο Ντουράντ και ο Ιγκουοντάλα πιθανότατα θα ζητήσουν περισσότερα λεφτά. Πάντως στους φετινούς τελικούς οι Warriors έδειξαν περισσότερο ομάδα σε σχέση με το Cleveland που είχε 2-3 καλούς παίκτες, όμως υστερούσε σε ομοιογένεια".

rodo-allstar2Για το Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης "2017" που παρακολούθησε δια ζώσης
"Ήταν ένα καλό Σεμινάριο για αυτό το επίπεδο. Ήταν από τις λίγες φορές που σε ένα Σεμινάριο, το οποίο αφορά τους νεαρούς παίκτες οι ομιλητές δεν ξέφυγαν αναλύοντας θέματα επιπέδου αντρών. Οι προπονητές ασχολήθηκαν με τις μικρές ηλικίες και ήταν λίγες οι φορές που ξέφυγαν. Θεωρώ ότι στο μέλλον αυτά τα Σεμινάρια θα πρέπει να είναι η απαρχή και η δύναμη των εργασιών του Συνδέσμου στην εκπαιδευτική βοήθεια που δίνει στα μέλη του. Όλοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια να πετύχει το Σεμινάριο, πάλεψαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους και στο τέλος βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα".


topika-seminaria-2022

omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software