Έπεσε η αυλαία του «Αθήνα 2017»

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

proti Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε ακόμα ένα Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ, καθώς σήμερα έπεσε η αυλαία του «Αθήνα 2017» που έλαβε χώρα το διήμερο 30/6 - 1/7 στο κλειστό του Πανελληνίου. Ποιότητα, ποσότητα πληροφοριών και νέες ιδέες συνέθεσαν το σκηνικό.

proti Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε ακόμα ένα Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ, καθώς σήμερα έπεσε η αυλαία του «Αθήνα 2017» που έλαβε χώρα το διήμερο 30/6 - 1/7 στο κλειστό του Πανελληνίου. Ποιότητα, ποσότητα πληροφοριών και νέες ιδέες συνέθεσαν το σκηνικό.

keramidas Όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσε στο Σεμινάριο και η δυναμική παρουσία φοιτητών από τις Σχολές προπονητών, οι οποίοι έδειξαν ότι με οδηγό το μεράκι και την αγάπη έχουν τη διάθεση να μάθουν όσα περισσότερα μυστικά μπορούν.

Την αρχή της τελευταίας ημέρας στις ομιλίες έκανε ο προπονητής της Εθνικής γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς και οι συνεργάτες του, Ελένη Καφαντάρη και Άγγελος Τσίκληρας, που ανέλυσαν την "1-3-1 match up defence", η οποία ήταν το μεγάλο «όπλο» της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν μία εβδομάδα. Όπως είναι φυσικό, η ομιλία των τριών προπονητών είχε τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την εξαιρετική πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και ήθελαν να μάθουν τα μικρά μυστικά που έφεραν στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ την καλύτερη θέση της ιστορίας του σε Ευρωμπάσκετ.

triada Τους τρεις προπονητές βράβευσαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Σπύρος Πάντζας, ενώ την Περιφερειάρχη τίμησε για τη προσφορά της ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και τη πολύτιμη βοήθεια σας. Θα προσπαθήσουμε από κοινού να αναπτύξουμε δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά αλλά και τους προπονητές. Αυτό το έπαθλο είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μας θυμάται. Το μπάσκετ μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και να κάνει τα παιδιά να ονειρευτούν».


omadiki3 Από την πλευρά της η κ. Δούρου απάντησε: «Το 1987 ήμουν από εκείνα τα παιδιά που είδαν τον θρίαμβο και πήραν μια μπάλα μπάσκετ. Αυτοί οι κύριοι έγιναν role model για πολλούς. Ως γυναίκα είμαι ακόμα πιο περήφανη με την επιτυχία των γυναικών φέτος γιατί δεν είναι μόνο οι επιτυχίες των ανδρών. Αυτό που κρατάω είναι από τα πιο ωραία βραβεία που έχω πάρει».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γκάρι Ουότερς που ανέλυσε «Half court MTM offensive sets». Ο Αμερικανός τεχνικός για ακόμα μία φορά έδειξε με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια το πλάνο του και τη φιλοσοφία του ξεκινώντας από τη βάση και φτάνοντας προοδευτικά μέχρι την κορύφωση των σύνθετων καταστάσεων.

ouoters4 Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τον Σέρβο coach, Σβέτισλαβ Πέσιτς, να αναλύει την «άμυνα στο pick n roll». Η φιλοσοφία του και επιμονή του στη λεπτομέρεια και στην ακρίβεια της εκτέλεσης τράβηξαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Η επιτυχημένη διοργάνωση του Σεμιναρίου δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την πολύτιμή βοήθεια της Άννης Κωνσταντινίδου και της ομάδας επίδειξης, η οποία απαρτιζόταν από ταλαντούχους έφηβους που κατάφεραν να εκτελέσουν άρτια όσα τους ζήτησαν οι ομιλητές.

pesic

IMG 4332

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software