Ο Κουσπινέρα κερδίζει τις εντυπώσεις

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

jota Στη μάχη των ισπανικών πλέι-οφ ρίχνεται σήμερα ο Χότα Κουσπινέρα. Ο βασικός ομιλητής στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης "Μάκης Δενδρινός" που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ, θα αντιμετωπίσει με την ομάδα του, τη Φουενλαμπράδα, την Μπαρτσελόνα.

Η Φουενλαμπράδα τερμάτισε μετά από μια εξαιρετική κανονική περίοδο στην 8η θέση της κανονικής περιόδου και πλέον κυνηγάει την υπέρβαση απέναντι στους "μπλαουγράνα" του Τσάβι Πασκουάλ (βασικός ομιλητής στο Διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2009") που κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Ο Κουσπινέρα κέρδισε τα εύσημα για το μπάσκετ που έπαιξε η Φουενλαμπράδα, αλλά και για τα αποτελέσματα που έφερε. Θεωρείται εξάλλου ένας από τους πιο ταλαντούχους Ισπανούς προπονητές.

Ο 46χρονος προπονητής έχει μια μακρά πορεία στην προπονητική, έχοντας δουλέψει επί σειρά ετών στα τμήματα υποδομής της Εστουντιάντες (1991-2003). Μάλιστα η πρώτη του εμπειρία ως head-coach ήρθε μέσω της ομάδας, των "Φοιτητών", τους οποίος οδήγησε από την EBA στην ACB.

Το κεφάλαιο "Εστουντιάντες" έκλεισε το 2009 για να μετακομίσει στην έτερη ομάδα της Μαδρίτης, τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έμεινε ως το 2014. Εν συνεχεία δούλεψε στην Λαμποράλ Κούτσα (2014-15), ενώ από πέρσι βρίσκεται στο τιμόνι της Φουενλαμπράδα, δουλεύοντας ξανά ως head coach.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε στέλεχος της εθνικής Ισπανίας, από το ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή. Τόσο στους Άνδρες (άμεσος συνεργάτης του Πεπού Χερνάντεθ στο Ευρωμπάσκετ του 2007), όσο και στις "μικρές εθνικές". Υπήρξε μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 το 2016.

Οπότε το γεγονός ότι έχει δουλέψει επί σειρά ετών σε μικρές ηλικίες, είχε ρόλο σε coaching staff μεγάλων ισπανικών ομάδων, αλλά και έχει εμπειρία ως head-coach στην ACB, τον καθιστούν ιδανικό για το ρόλο του ομιλητή στο Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης "Μάκης Δενδρινός". Ο Σύνδεσμος μετά το 2011 και παράλληλα με το Διεθνές Σεμινάριο (που θα γίνει φέτος στη Θεσσαλονίκη 1-2 Ιουλίου) επαναφέρει ένα Σεμινάριο που επικεντρώνεται στην ατομική προπόνηση τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στις νεαρές ηλικίες.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software