"Όχι στη βία, ναι στο fair-play"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

sera Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση του καταδικάζει τα φαινόμενα της βίας που αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ, συγχαίρει την ομάδα του Σπόρτιγκ για το fair-play που επέδειξε και παράλληλα καλεί τους προπονητές, αλλά και όλους τους φορείς να περιθωριοποιήσουν τέτοιες συμπεριφορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με θλίψη διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες ότι η βία στα γήπεδα εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής. Τα όσα διαδραματίστηκαν στο κλειστό των Πατησίων όχι μόνο δυσφημίζουν το άθλημα, αλλά προκαλούν έντονο προβληματισμό για την ελληνική κοινωνία, αλλά και τους φορείς που υποτίθεται διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να καταδικάσει τέτοια περιστατικά, τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο ακόμη και σήμερα αποτελεί έναν φάρο περηφάνειας για τη χώρα μας.

Ο ΣΕΠΚ καλεί τους προπονητές να προσέχουν ιδιαίτερα τη συμπεριφορά τους για να μην προκαλούν και εν συνεχεία τις ομάδες να φροντίζουν με τον δικό τους τρόπο την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.Ο ελληνικός αθλητισμός δεν είναι ο κάδος που εκτοξεύτηκε στο κεφάλι ενός αθλητή, αλλά το fair-play που τήρησε εν συνεχεία η ομάδα του Σπόρτιγκ. Με σε όλη τη "μαυρίλα" της βίας, η συγκεκριμένη κίνηση ισοδυναμεί με αχτίδα αισιοδοξίας. Ήταν πολύ σημαντικό που ο προπονητής της ομάδας, Αλέξης Καρατζάς κι οι παίκτες του αποφάσισαν από κοινού να μην εκδηλώσουν την τελευταία επίθεση και να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι η υγεία των αθλητών και το ίδιο το παιχνίδι, είναι πάνω από τη νίκη ή την ήττα.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software