Το βραβείο στον Άτσα Πέτροβιτς

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
petrovic Ο Αλεξάντερ Πέτροβιτς της Τσεντεβίτα αναδείχτηκε "προπονητής της χρονιάς" στο Eurocup, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η διοργανώτρια αρχή.

Ο Κροάτης προπονητής οδήγησε την ομάδα του Ζάγκρεμπ στην καλύτερη πορεία της ιστορίας της, που συνοδεύτηκε από την πρόκριση στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης (16-17 Απριλίου).

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα του έκανε δύο συνεχόμενες προκρίσεις-εκπλήξεις, παίζοντας παράλληλα με πολλά προβλήματα, όπως η απουσία του βασικού σέντερ Κόρσλεϊ Έντουαρντς στους προημιτελικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους παίκτες του δεν ξεκίνησε σε όλα τα ματς στη βασική πεντάδα, ενώ μόνο οι Τρόχα και Ρούντες (ο παίκτης αποκάλυψη της Τσεντεβίτα) αγωνίστηκαν και στα 14 παιχνίδια.

Ο 52χρονος προπονητής παίρνει τη σκυτάλη από τον Ηλία Ζούρο, που πέρσι είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο με τον Πανελλήνιο. Ο Πέτροβιτς είχε κερδίσει πολλούς τίτλους ως παίκτης (μετάλλια σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες), ενώ ως προπονητής πανηγύρισε πρωταθλήματα με την Τσιμπόνα, τη Ζαντάρ, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο με την Κροατία στο Ευρωμπάσκετ του 1995 στην Αθήνα. Έχει ακόμη εργαστεί σ την Κάχα Σαν Φερνάντο και την Ανβίλ.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software