Έμπρακτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
pilafidis_mikri.jpg Η εξέλιξη κι η πρόοδος των Ελλήνων προπονητών μπορεί να αποδειχτεί ποικιλοτρόπως: από τις επιτυχίες που συνεχίζονται, από την "εξαγωγή" τους σε δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης ακόμη κι αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα κι από την καθιέρωση τους στη σκληρή και δύσκολη ελληνική λίγκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος είναι μόλις τρεις οι ξένοι προπονητές, ενώ μόλις τέσσερις ομάδες προχώρησαν σε αλλαγή.

pilafidis_megali.jpg Η εξέλιξη κι η πρόοδος των Ελλήνων προπονητών μπορεί να αποδειχτεί ποικιλοτρόπως: από τις επιτυχίες που συνεχίζονται, από την "εξαγωγή" τους σε δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης ακόμη κι αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα κι από την καθιέρωση τους στη σκληρή και δύσκολη ελληνική λίγκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος θα σημειωθεί ρεκόρ με την παρουσία μόλις δύο ξένων προπονητών στους πάγκους της Α1.

Συγκεκριμένα μόνο ο Παναθηναϊκός κι ο Άρης θα έχουν στον πάγκο τους ξένο προπονητή. Ο λόγος για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έχει κλείσει... δεκαετία στη χώρα μας, τον Αντρέα Ματσόν, που θα διανύσει την 4η χρονιά του (όχι συνεχόμενη) στους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης και τον Νέναντ Μάρκοβιτς που έχει "δοκιμαστεί" στην Ελλάδα είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής.

Οι υπόλοιπες ομάδες έδειξαν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους σε Έλληνες προπονητές που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους την καταξίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολύμπια Λάρισας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη προπονητή.

Επίσης ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη των ομάδων στους Head coach. Σε σχέση με την περσινή σεζόν μόνο τέσσερις ομάδες προχώρησαν σε αλλαγή προσώπου: το Μαρούσι (Μπαρτζώκας αντί Μαρκόπουλου), ο Πανιώνιος (Μάρκοβιτς αντί Τριφούνοβιτς), ο ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος αντί Καλαφατάκη), Περιστέρι (Σκουρτόπουλος αντί Καραγιάννη).

Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός: Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Ολυμπιακός: Παναγιώτης Γιαννάκης
Μαρούσι: Γιώργος Μπαρτζώκας
Άρης: Αντρέα Ματσόν
Πανελλήνιος: Ηλίας Ζούρος
Πανιώνιος: Νέναντ Μάρκοβιτς
ΠΑΟΚ:  Σούλης Μαρκόπουλος
Κολοσσός: Γιάννης Σφαιρόπουλος
ΑΕΚ: Κώστας Φλεβαράκης
Καβάλα: Κώστας Πιλαφίδης
Ολύμπια Λάρισας: -
Τρίκαλα: Βαγγέλης Αγγέλου
Περιστέρι: Θανάσης Σκουρτόπουλος
Ηλυσιακός:Στέργιος Κουφός

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software