Μαρκόπουλος: "Πάντα κερδίζεις κάτι"

| Δελτία Τύπου

markopoulos Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Σούλης Μαρκόπουλος, απεύθυνε κάλεσμα για δυναμική προσέλευση στο Διεθνές Σεμινάριο "Αθήνα 2015" (3-5 Ιουλίου), καθώς θεωρεί ότι "τα σεμινάρια είναι ο ιδανικός χώρος για ανταλλαγή απόψεων και χτίσιμο φιλοσοφίας".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στη σημασία των Σεμιναρίων που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ τόνισε: "η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, όταν εκφράζονται με σωστό τρόπο απέναντι σε συναδέλφους, δημιουργούν προβληματισμούς. Έτσι ανοίγει ακόμη περισσότερο το πεδίο σκέψεις, ειδικά αν αυτές οι ιδέες χρησιμοποιούνται από τον καθένα με διαφορετικό τρόπο μέσα στα πλαίσια της ομάδας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανταλλαγή απόψεων είναι το σπουδαιότερο κομμάτι σε ότι αφορά την προπονητική φιλοσοφία. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας μπορείς να πάρεις ιδέες και τις χρησιμοποιήσεις με τον κατάλληλο τρόπο, δημιουργώντας έτσι κάτι δικό σου, κάτι χρήσιμο για τη δική σου καριέρα".

Και συνέχισε λέγοντας: "είναι υποχρέωση κάθε προπονητή που βλέπει επαγγελματικά και αγαπάει το μπάσκετ, να δίνει το παρών σε τέτοια meetings, είτε αυτά είναι σεμινάρια, είτε ανοιχτές συζητήσεις. Η συμμετοχή στο διάλογο πάντα βοηθάει. Στο Σεμινάριο εκτός ότι θα ακούσουμε 4-5 εξαιρετικούς ομιλητές που μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, θα βρεθούμε ανάμεσα σε συναδέλφους κι αυτή η τριβή θα μας βοηθήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο".

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μετέφερε μάλιστα τις δικές του εμπειρίες, μιλώντας για τον ομιλητή που του είχε κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. "Σε όλα τα σεμινάρια που πήα, είχα πάντα κέρδος. Πάντα έπαιρνα κάτι. Από άλλους ομιλητές λιγότερα, από άλλους περισσότερα. Προσωπικά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ο Χιούμπι Μπράουν, όταν τον είχα δει στην Ολλανδία. Είχα εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που παρουσίασε την ομιλία του, από τον τρόπο που παρουσίασε τις ιδέες του και από το πόσο πολύ τις πίστευε. Παρότι εκεινη την εποχή μιλούσε για πράγματα που δύσκολα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έδειξε πολλές ιδέες που μπορούσε ο καθένας να τις μεταφράσει στα δικά του δεδομένα και στη δική του προσωπική φιλοσοφία, βγάζοντας ένα θετικό πρόσημο".

Όσο για το "Αθήνα 2015" ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ υπογράμμισε ότι "συμμετέχουν φέρελπις Έλληνες προπονητές με εμπειρία από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η προσφορά τους προς όλους θα παρευρεθούν θα είναι μεγάλη. Όσο για τον κόουτς Λονγκαμπάρντι; Η φήμη που τον ακολουθεί και το βιογραφικό του δείχνουν ότι είναι ένας προπονητές με αξιώσεις. Θεωρείται "σεμιναρίστας". Γνωρίζουμε πως είναι ένας προπονητής πολύ μεταδοτικός, που μπορεί να δώσει πολλά στους Έλληνες συναδέλφους για το παιχνίδι όπως αυτό παίζεται στην Αμερική".

Για το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε εμφατικά πως "οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους ξενους. Ήδη έχουν πολλες επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο και πλέον έχουν και επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο. Σημαίνει πολλά ότι Έλληνες προπονητές δουλεύουν στο εξωτερικό και διαφημίζουν τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό το αποτέλεσμα είναι δημιούργημα της σκληρής δουλειά των Ελλήνων προπονητών και της προσπάθειας του ΣΕΠΚ, με όλα τα Σεμινάρια που διοργανώνει, τα οποία βοηθούν πολλοί ώστε οι ταλαντούχοι Έλληνες προπονητές που είχαν πάθος και αγάπη για το άθλημα, να αναπτυχθούν και να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο".

Ολοκληρώνοντας ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στη σημασία του "γηράσκω αεί διδασκόμενος" λέγοντας ότι: "Όσα χρόνια εμπειρίας και να έχεις, πάντα μπορείς να κερδίσεις κάτι. Στα σεμινάρια ακούς πράγματα που μπορεί να μην είχες δώσει την πρέπουσα σημασία ή φρέσκες ιδέες που μπορείς να κάνεις κτήμα σου. Αν μάλιστα καταφέρω να αναλύσω τον τρόπο που σκέφτεται ο ομιλητής, αυτό που εχει μες στο κεφάλι του, να μπω δηλαδή στη δική του φιλοσοφία, τότε πραγματικά κερδίζω πολλά".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software