Ρεμεντέλας: "Σε όλο τον β' γύρο παίζαμε με το μαχαίρι στον λαιμό"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Σε μια συγκλονιστική σειρά που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, το Ψυχικό κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην Elite League χάρη στο διπλό που πήρε απέναντι στον Έσπερο Λαμίας στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας, που μετράει 21 χρόνια στον πάγκο της ομάδας πλέον, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, τις τακτικές προσεγγίσεις στα playouts και τα μεγάλα μαθήματα της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη φετινή σεζόν: "Η ομάδα τα τελευταία χρόνια συνήθισε στον πρωταθλητισμό, έκανε μεγάλες πορείες, αλλά οι απαιτήσεις της κατηγορίας φέτος αυξήθηκαν κατά πολύ. Δεν υπήρχε ουδεμία αδύναμη ομάδα, αντίθετα οι καλές ομάδες έγιναν ακόμη καλύτερες. Ήταν σαν να πιαστήκαμε στον ύπνο. Έγιναν κι αρκετές άστοχες επιλογές, μια ευθύνη που βαραίνει τον προπονητή, χωρίς να αναφέρουμε δικαιολογίες. Ουσιαστικά την ομάδα την έστησα σε ένα νοσοκομείο πέρσι το καλοκαίρι, επειδή είχα ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Ήταν λίγο αφελής ίσως η προσέγγισή μου σε κάποια πράγματα, δεν μυρίστηκα γρήγορα τις εξελίξεις. Μέσα σε όλα, ξεκινήσαμε με αποχώρηση του ξένου ψηλού, οπότε αρχίσαμε πάλι να ψάχνουμε. Οι πρώτες ήττες ήταν δύσκολα διαχειρήσιμες από μας. Οι περισσότερες εξ αυτών κιόλας ήταν στην κυριολεξία στο τελευταίο σουτ. Όλο αυτό άρχισε να γίνεται μεγάλο βάρος. Όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα, μας οδήγησε να είμαστε με τρεις νίκες στο τέλος του α' γύρου, που κι εκεί ακόμη η ομάδα πάλευε πολύ".

Για το πώς γύρισε ο διακόπτης: "Στον δεύτερο γύρο κάναμε οκτώ νίκες, με δυσκολότερο πρόγραμμα. Συζητήσαμε με τη διοίκηση, τους εξήγησα πως πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: ή θα αλλάξει ο προπονητής, κάτι το οποίο έλεγα μέσα από την καρδιά μου γιατί δεν άντεχα την ομάδα να πηγαίνει έτσι, ή θα γίνουν αλλαγές. Πήγαμε στο δεύτερο λοιπόν, πήραμε δύο παιδιά που μας βοήθησαν πολύ σε αυτό, με τον Σωτήρη Οικονομόπουλο και τον Γιώργο Διαμαντάκο. Αντί να ενισχύσω την ομάδα με ξένο ψηλό, αποφάσισα να πάμε σε δεύτερο ξένο περιφερειακό. Γιατί; Η πορεία έδειχνε πως έπρεπε να αλλάξουμε λίγο ρότα σε κάποια πράγματα, γιατί στην περιφέρεια υστερούσαμε λίγο τότε. Αυτό είναι κάτι που αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο, στην τεράστιας σημασίας νίκης που κάναμε με τον Μίλωνα, όταν είχαμε έξι παίκτες στο rotation. Επειδή είχαμε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, ευτυχώς σε όλο το σκηνικό αυτό υπήρχαν ο Παπανικολάου, ο Αθανασούλας κι ο Κουκάς, που είναι πολύ έμπειρα παιδιά και αγαπάνε την ομάδα. Τότε είπαμε πως πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, ξεχνώντας τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια".

Για το μεγάλο σουτ του Σωτήρη Οικονομόπουλου που ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα στο τελευταίο δίλεπτο: Κατ' εμέ ο Σωτήρης χθες έβαλε το μεγαλύτερο σουτ της χρονιάς. Το ότι σούταρε αμέσως δείχνει ότι έχει χαρακτήρα. Όταν πήρε δεύτερο σερί τρίποντο, είπα από μέσα μου "μπήκε". Έπρεπε να σουτάρει. Αυτό είναι κι η δική μου φιλοσοφία".

Για την ψυχολογική προσέγγιση της σεζόν: "Όλος ο α' γύρος ήταν πολύ ψυχοφθόρο, δεν αποδεχόμασταν αυτό που συνέβαινε επί της ουσίας γιατί η ομάδα ποτέ δεν είχε βρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Ο β' γύρος ήταν ένα roller coaster. Κερδίζαμε, παίρναμε μια μεγάλη ανάσα. Χάναμε, βυθιζόμασταν στην εσωστρέφεια. Αυτό λόγω της βαρύτητας των παιχνιδιών. Μέχρι χθες που ήρθε η μεγάλη ανακούφιση επειδή δεν έγινε κακό στην ομάδα. Στον β' γύρο παίζαμε σε κάθε παιχνίδι με το μαχαίρι στον λαιμό".

Για τη σειρά με τον Έσπερο Λαμίας: "Μέχρι και το 3-0, υπήρχε συγκεκριμένη αντιμετώπιση στα pick n roll από τον Έσπερο Λαμίας. Έπαιζαν με δυναμική κάλυψη και με ένα τύπου zone up. Εμάς αυτό μας διευκόλυνε πολύ για να σκοράρουμε. Ξαφνικά, στο δεύτερο παιχνίδι των playouts φαντάζομαι πως ο προπονητής του Εσπέρου Λαμίας είπε πως πρέπει να αλλάξει κάτι. Άλλαξε εντελώς η αντιμετώπιση στο pick n roll, στην ουσία έπαιξε με το μυαλό μας. Αμυντικά γενικά σκλήρυναν πολύ. Το push και under μας επηράσε πολύ. Η δική μου αντίδραση δεν ήταν πολύ καλή. Το break που έκαναν λοιπόν μας επηρέασε. Εμείς το μόνο εργαλείο που μπορούσαμε να διορθώσουμε ήταν μέσω του VIDEO, γιατί δεν είχαμε καν δέκα παίκτες για να κάνουμε προπόνηση. Τα παιδιά ήταν σε αποσύνθεση πλέον στο φινάλε της σεζόν. Τους δύο τελευταίους μήνες πηγαίναμε χωρίς προπόνηση επί της ουσίας. Μπήκε λοιπόν η αμφιβολία μετά το break στον δεύτερο αγώνα. Κάπως έτσι έγινε η ισοφάριση της σειράς με τις τρεις σερί νίκες του Εσπέρου Λαμίας. Στο δεύτερο παιχνίδι που χάσαμε, ήμασταν πιο διαβασμένοι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο τρίτο παιχνίδι, ο Έσπερος Λαμίας μπήκε πιο αποφασισμένος, εμείς δεν είχαμε τη σωστή νοοτροπία. Τελικά, η παραμονή κρίθηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Είμαστε ευτυχείς γιατί η ομάδα είναι πολύ έμπειρη. Ορκιστήκαμε ότι θα μπούμε στο γήπεδο σαν καμικάζι. Τελικά φάνηκε σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού, ειδικά προς το τέλος, ότι το βάρος ήταν προς την απέναντι πλευρά. Στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξε σίγουρα περισσότερο ρόλο η καρδιά. Κι εμείς αλλάξαμε κάποια πράγματα, όπως πχ την άμυνα στο post up του Τζόρτζεβιτς".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software