"Η καλύτερη παρέα"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

calhoun Το Κονέκτικατ κατέκτησε τον τίτλο στον τελικό του NCAA κι ο Τζιμ Καλχούν πέρασε στο πάνθεον! Οι αφιερώσεις, το ρεκόρ και η... παρέα του προπονητή του U-Conn.

"Ο πατέρα μου έλεγε πάντα δείξε μου την παρέα σου να σου πω ποιος είσαι. Ε λοιπόν, αυτή η παρέα ήταν εξαιρετική". Με αυτά τα λόγια φρόντισε ο Τζιμ Καλχούν, ο προπονητής του Κονέκτικατ, να γιορτάσει στην κατάκτηση του τρίτου κολεγιακού πρωταθλήματος στην καριέρα του.

Ο έμπειρος coach που βρίσκεται στον πάγκο του "U-Conn" από το 1986 πέρασε στο πάνθεον ως ένας από τους ελάχιστους προπονητές που έχουν κατακτήσει πάνω από τρεις τίτλους, μαζί δηλαδή με "ιερά τέρατα" όπως οι Τζον Γούντεν, Μάικ Σιζέφσκι, Άντολφ Ραπ και Μπόμπι Νάιτ.

"Χρειαζόμουν αυτή την ομάδα. Τους χρειαζόμουν κάθε μια ημέρα από τις 109 που κάναμε προπόνηση. Ήταν μια γλυκιά βόλτα, η πιο γλυκιά στην καριέρα μου" πρόσθεσε ο Καλχούν.

Κι όλα αυτά ενώ φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά στην καριέρα του. Η σεζόν ξεκίνησε με την τιμωρία του από το NCAA (λόγω της έρευνας γύρω από την άφιξη του Νέιτ Μάιλς), αλλά και την απουσία του από το παιχνίδι με το Μαρκέτ λόγω του θανάτου της αδερφής της γυναίκας του.

Παρόλα αυτά βρήκε... αποκούμπι στην ομάδα με τον επί μια 10ετία συνεργάτη του, Τζορτζ Μπλάνεϊ, να δηλώνει "ότι απήλαυσε αυτή την ομάδα περισσότερο από κάθε άλλη".

Κι ο ίδιος ο Καλχούν κατέληξε: "Δεν υπήρχε καλύτερο δώρο από την εμπιστοσύνη και την πίστη που έδειξαν τα παιδιά. Τα κέρδισα μετά από 40 χρόνια που έγινε δάσκαλος και προπονητής. Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software