Θλίψη για τον θάνατο του Τζον Τόμπσον

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

thompson1 Λίγες ημέρες μετά τον Λουτ Όλσον, ακόμη ένας προπονητής - δάσκαλος του NCAA απεβίωσε. Ο Τζον Τόμπσον άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα. 

Ο εκλιπών άφησε -και με το παραπάνω- το στίγμα του στον χώρο του κολεγιακού πρωταθλήματος, ως ο άνθρωπος που ηγήθηκε του προγράμματος του Georgetown για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Από το 1972 έως το 1999 εργάστηκε ως head coach στους Hoyas, όντας ο προπονητής που "έβγαλε" πολλούς εκ των κορυφαίων ψηλών στην ιστορία του ΝΒΑ, όπως ο Πάτρικ Γιούινγκ, ο Αλόνζο Μούρνινγκ και ο Ντικέμε Μουτόμπο. Ήταν επίσης ο προπονητής που "έβγαλε" τον Άλεν Άιβερσον. 

Στη διάρκεια της προπονητικής του διαδρομής κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA (1984), γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος Αφροαμερικανός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Το μείζον της επιρροής που είχε στο Georgetown και την πορεία των παικτών - φοιτητών του ήταν το γεγονός πως το 97% εξ αυτών ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή τετραετία και πήρε πτυχίο.

Στην σπουδαία διαδρομή του ως head coach του Georgetown είχε 596 νίκες και 239 ήττες, ενώ διετέλεσε ακόμη head coach των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, στην τελευταία φορά που η χώρα κατέβασε κολεγιόπαιδα.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software