Κατσικάρης: "Έχουμε ωριμάσει"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

katsikaris_fotis Η Μπιλμπάο πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη (την πρώτη εκτός) στο ντέρμπι των Βάσκων κι ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στο Sepk.gr για το "διπλό" επί της Κάχα Λαμποράλ, τη συνέχεια της Euroleague και την επικείμενη μάχη με τον Ολυμπιακό.

"Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική ως συνδυασμός θετικών στοιχείων: καταρχήν γιατί θέλαμε να μείνουμε ζωντανοί και να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δεύτερον χρειαζόμασταν ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα προερχόταν από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων, τα οποία είχαν πληγώσει τη ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη της ομάδας. Τρίτον δεν είχαμε κάνει εκτός έδρας νίκη κι είναι σπουδαίο ότι πήραμε μια, ειδικά με τον τρόπο που κερδίσαμε" ήταν τα πρώτα του λόγια.

Ο προπονητής της Μπιλμπάο αναφέρθηκε και στις ιδιαιτερότητας του παιχνιδιού, το οποίο δεν είναι μόνο ισπανικό ντέρμπι, αλλά και ένας "εμφύλιος" της χώρας των Βάσκων. "Πάντα υπάρχει ιδιαίτερο κλίμα όταν παίζουμε αντίπαλοι. Δεν υπάρχει όμως κάποιου είδους παράδοση, ή κάποια αλλαγή στη ψυχολογία των παικτών, καθώς η Κάχα Λαμποραλ που είναι και πιο παλιά ομάδα από μας κι ήταν επί σειρά ετών σε άλλο επίπεδο, έχει περισσότερες νίκες στα μεταξύ μας παιχνίδια".

Την επόμενη αγωνιστική η Μπιλμπάο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Για την επικείμενη αναμέτρηση ο Φώτης Κατσικάρης δήλωσε: "Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Του έλειψαν κάποιες λεπτομέρειες στις ήττες που έκανε. Αυτό, βέβαια, είναι κάπου φυσιολογικό γιατί είναι μια καινούργια ομάδα με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα.

Αγωνιστικά δίνει μεγάλη έμφαση στη δυνατή άμυνα. Κι αυτό που με ανησυχεί είναι μη τους βγει σε διάρκεια αυτό που θέλει ο προπονητής. Είναι θέμα χρόνου, άλλωστε, να γίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά σε ορισμένα σημεία του αγώνα, αλλά έχει κενά διαστήματα. Ελπίζω αυτή τη διάρκεια που ψάχνει, να μη τη βρει στο μεταξύ μας παιχνίδι".

Ολοκληρώνοντας ο Φώτης Κατσικάρης αναφέρθηκε στο πόσο έχει αλλάξει η ομάδα του από την πρώτο παιχνίδι με τους "ερυθρολεύκους", στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. "Έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοση μας, με την έννοια ότι έχουμε λιγότερα κενά στο παιχνίδι μας. Ακόμη δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε ωριμάσει κι έχουμε βελτιωθεί αμυντικά. Πηγαίνουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και το μόνο που μένει είναι και τα αποτελέσματα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software