Γέμισε το κλειστό των Μελισσίων για το "Αθήνα 2019"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

4851778 Το Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ "Αθήνα 2019" άνοιξε αυλαία το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) στο κλειστό των Μελισσίων. Περισσότεροι από τριακόσιοι προπονητές από όλη την Ελλάδα έδωσαν το "παρών" για να παρακολουθήσουν τις εξαιρετικές ομιλίες των Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη και Κώστα Χατζηχρήστου, αλλά και για να συζητήσουν όσα τους απασχολούν αναφορικά με την καθημερινότητα του επαγγέλματος.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον Κώστα Χατζηχρήστο να μιλάει για την ανάγκη της σωστής προετοιμασίας και προθέρμανσης πριν από την έναρξη της προπόνησης. Ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για σωστή τεχνική στο ασκησιολόγιο προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι αθλητές, ενώ εξήγησε τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από ασκησιολόγιο, που παρουσίασε.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, βραβεύτηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, Παρασκευά Μουρατίδη.

athens2019 04

Στη συνέχεια, έδωσε την σκυτάλη των ομιλιών στον Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο συνεργάζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πριν αρχίσει να αναλύει το περιεχόμενο της ομιλίας του, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης θέλησε να κάνει ειδική μνεία στον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αφού τον ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση, είπε πως "το πόσο επηρέασε αυτός ο άνθρωπος το άθλημα και μια ολόκληρη γενιά είναι κάτι σπουδαίο, κάτι που δεν είναι εύκολο να περιγράψει κάποιος με λόγια".

Αναφορικά με την ομιλία του, στάθηκε στο γεγονός πως για κάθε προπονητή μείζονος σημασίας είναι να έχει δίπλα του ανθρώπους που εμπιστεύται απόλυτα. Όπως εξήγησε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών προκειμένου να προκύπτει μια διαρκής διαδικασία σκέψης με σκοπό την καθημερινή βελτίωση. Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι το offensive transition στη σύγχρονη εποχή, παρουσιάζοντας παράλληλα επτά διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί επί των ημερών του η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να μπορέσει να επιτεθεί στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης.

athens2019 09

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ρωσική ομάδα έχει ως στόχο σε κάθε κατοχή να ψάχνει για τρία πράγματα: lay up, spot shoot ή βολές.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν από τους προπονητές που βρίσκονταν στο Σεμινάριο.

Η πρώτη μέρα του "Αθήνα 2019" ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τα plays μετά από τάιμ άουτ. Πριν απ όλα βέβαια, ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την πρόσκληση και τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Σεμινάριο του ΣΕΠΚ.

athens2019 01

Στη διάρκεια της ομιλίας του, επεσήμανε ότι βάσει φιλοσοφίας θέλει να λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους προκειμένου η αντίπαλη άμυνα να μην προσαρμόζεται απόλυτα σε έναν ή δύο παίκτες. Μέσα από τρικ ή παραλλαγές βασικών επιλογών του, να προκύπτουν οι συνθήκες προκειμένου κάθε παίκτης να βρίσκεται σε θέση να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, που σήμανε το φινάλε της πρώτης ημέρας του "Αθήνα 2019", βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Παναγιώτη Γιαννάκη.

athens2019 07

 

 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software