Ο Δικαιουλάκος στην Εθνική

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
george_dikeoulakos Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής γυναικών, καθώς ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο 43χρονος τεχνικός αναλαμβάνει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015. Στον πρώτο όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης αντιμετωπίζει στο Λουξεμβούργο την Ολλανδία (7/6), το Λουξεμβούργο (8/6) και την Εσθονία (9/6). george_dikeoulakos Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής γυναικών, καθώς ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο 43χρονος τεχνικός αναλαμβάνει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015. Στον πρώτο όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης αντιμετωπίζει στο Λουξεμβούργο την Ολλανδία (7/6), το Λουξεμβούργο (8/6) και την Εσθονία (9/6).

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει την πρόσληψη του Τζώρτζη Δικαιουλάκου στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Γυναικών.

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1969. Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στη Σερβία και μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής του καριέρας άρχισε τη σταδιοδρομία του στους πάγκους από τα τμήματα υποδομών του Παλαιού Φαλήρου. Κατόπιν εργάστηκε σε Ακαδημία Ηλιούπολης, Μίλωνα, Δάφνη και Ολυμπιακό, όπου σαν συνεργάτης του Λευτέρη Σούμποτιτς κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2002. Κατόπιν δούλεψε σε Πανιώνιο, Παπάγου και Πανελλήνιο, ενώ το 2008 ανέλαβε τα ηνία της γυναικείας ομάδας του Αθηναϊκού με την οποία πανηγύρισε εγχώριους τίτλους αλλά και το Eurocup το 2010. Ακολούθως εργάστηκε στην Λότος Γκντίνια με την οποία κατέκτησε το 2011 το Κύπελλο Γυναικών στην Πολωνία κι εν συνεχεία στην Φενέρμπαχτσε, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γυναικών στην Τουρκία. Τελευταία του ομάδα ήταν η ρουμανική Ταργκοβίστε,από τον πάγκο της οποίας αποχώρησε τον Ιανουάριο.

dikaioulakos_koupa Από το 2006 ήταν συνεργάτης στην Εθνική Γυναικών, που κατετάγη πέμπτη το 2009 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας, ενώ την ίδια χρονιά πανηγύρισε ως βοηθός προπονητή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων στη Ρόδο. Από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 εργάστηκε ως προπονητής της Εθνικής Γυναικών της Λετονίας, με την οποία κατετάγη στην όγδοη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011.

Η Εθνική Γυναικών θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015. Στον πρώτο όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης αντιμετωπίζει στο Λουξεμβούργο την Ολλανδία (7/6), το Λουξεμβούργο (8/6) και την Εσθονία (9/6). Στον δεύτερο όμιλο θα αγωνιστούν οι Βουλγαρία, Σλοβενία και Ελβετία, στον τρίτο Βέλγιο, Πολωνία και Φινλανδία και στον τέταρτο Πορτογαλία, Ισραήλ, Γερμανία και ΠΓΔΜ. Στα πλέι οφ προκρίνεται η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο. Στα ημιτελικά και τα τελικά οι αναμετρήσεις θα είναι εντός κι εκτός έδρας, ενώ η νικήτρια ομάδα θα πάρει απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα συνδιοργανώσουν Ουγγαρία και Ρουμανία
".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software