Ψυχογιόπουλος: "Το μπάσκετ στις τοπικές κατηγορίες έχει γίνει πιο παρεΐστικο"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

psichogiopoulos Ο Σπόρτιγκ έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθειά του στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑ τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού μετράει οκτώ νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 2ο όμιλο. Ο προπονητής του ιστορικού συλλόγου, Γιάννης Ψυχογιόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα των Πατησίων, τις προοπτικές που υπάρχουν, αλλά και το πώς έχει εξελιχθεί το άθλημα στις τοπικές κατηγορίες τα τελεταία χρόνια. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Σπόρτιγκ: "Το σωματείο είναι πολύ ιστορικό, το αισθάνεσαι μόλις μπεις στο γήπεδο. Προσωπικά, είχα ένα δέος μόλις μπήκα για πρώτη φορά στα αποδυτήρια και το παρκέ, για προπόνηση. Ο Σπόρτιγκ είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Καλώς ή κακώς, όπως έχουν διαμορφωθεί τα οικονομικά δεδομένα, η ομάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο προϋπολογισμός είναι αρκετά χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν των ομάδων της Α' ΕΣΚΑ και της Γ' Εθνικής. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, δεν ήταν στόχος να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία. Αυτό που θέλαμε ήταν να φτιάξουμε ένα σύνολο με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, που θα έχει μακροπρόθεσμη προοπτική. Εννοώ με αυτό ότι η βάση της ομάδας θα αποτελείται από νεαρά παιδιά, που μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στα επόμενα χρόνια. Αν τα δεδομένα της κατηγορίας μάς επιτρέψουν να διεκδικήσουμε την άνοδο, θα το κάνουμε".

Για την εντυπωσιακή εκκίνηση στη Β' ΕΣΚΑ με τις οκτώ σερί νίκες: "Κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα έρθει το 8/8 στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, δεν υπήρχε δηλαδή αυτός ο στόχος. Κι αντίστοιχα δεν υπήρχε ανάλογη πίεση για νίκη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που θέλαμε σε πρώτο χρόνο ήταν να "δέσουμε" ως σύνολο γιατί τα 11 από τα 15 παιδιά που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό, ήρθαν στον Σπόρτιγκ το καλοκαίρι. Θέλαμε να βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα τη χημεία μας και να απολαμβάνουμε κάθε μέρα που περνάμε στο γήπεδο".

Για το πώς έχει διαμορφωθεί το άθλημα στη δεύτερη τοπική κατηγορία της Αθήνας: "Τα τελευταία χρόνια, το μπάσκετ σε αυτές τις κατηγορίες γίνεται όλο και πιο... παρεΐστικο. Παλαιότερα, ακόμη και στη Β' ΕΣΚΑ υπήρχαν ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και σπουδαία ονόματα. Πλέον, η τάση είναι πως το πρώτο μέλημα είναι η διασκέδαση, παρά η ικανοποίηση κάποιων οικονομικών απαιτήσεων. Είναι πιο πολύ παιχνίδι, παρά επάγγελμα. Αυτό συνεπάγεται λιγότερο ταλέντο, αλλά μεγαλύτερη συνοχή και σκληράδα. Οι περισσότερες ομάδες στηρίζονται σε λίγους παίκτες σε ό,τι έχει να κάνει με το ροτέισον".

Για το υπό ποιες προϋποθέσεις οι τοπικές κατηγορίες θα μπορούσαν να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα: "Πάντα υπάρχουν νεαρά παιδιά που τους δίνονται ευκαιρίες. Το πόσες είναι αυτές έχει να κάνει με τη φιλοσοφία κάθε διοίκησης. Για μένα, είναι δύο τα βασικά προβλήματα: Το ένα έχει να κάνει με τη νοοτροπία, αφού τα περισσότερα παιδιά νεαρής ηλικίας θεωρούν ότι θα πάρουν κάτι χωρίς να το αξίζουν, έχουν άποψη προτού φτάσουν στο σημείο να έχουν καλή επίδοοση. Το δεύτερο είναι ότι λόγω της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα, δεν υπάρχουν πόροι για τον αθλητισμό, πράγμα που ως ένα σημείο είναι λογικό όταν δεν υπάρχουν για ακόμη πιο σημαντικά πράγματα, όπως η υγεία και η παιδεία".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software