Φ. Τζάκσον: “Είναι θυσία να σκοτώσεις το εγώ”

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
jackson Ποια μπορεί να είναι τα βασικά ζητούμενα για έναν προπονητή ιδιαίτερα καταξιωμένο και πολυνίκη, όπως είναι ο Φιλ Τζάκσον προπονητή των Λος Άντζελες Λέικερς. Ο "Ζεν Μάστερ" παραχώρησε συνέντευξη στους "Los Angeles Times" και ανέλυσε ποια μπορεί να είναι τα μικρά μυστικά μέσα σε μια μεγάλη ομάδα πρωταθλητών, αποτελούμενη από δεκάδες περίλαμπρους αστέρες. Πως η ομάδα κερδίζει, αν κάθε ένας από τους παίκτες του καταφέρει να κερδίσει τον εαυτό του και να τον βάλει κάτω από το συμφέρον της ομάδας. jackson Ποια μπορεί να είναι τα βασικά ζητούμενα για έναν προπονητή ιδιαίτερα καταξιωμένο και πολυνίκη, όπως είναι ο Φιλ Τζάκσον προπονητή των Λος Άντζελες Λέικερς. Ο "Ζεν Μάστερ" παραχώρησε συνέντευξη στους "Los Angeles Times" και ανέλυσε ποια μπορεί να είναι τα μικρά μυστικά μέσα σε μια μεγάλη ομάδα πρωταθλητών, αποτελούμενη από δεκάδες περίλαμπρους αστέρες. Πως η ομάδα κερδίζει, αν κάθε ένας από τους παίκτες του καταφέρει να κερδίσει τον εαυτό του και να τον βάλει κάτω από το συμφέρον της ομάδας.

Με αφορμή το παιχνίδι με τους Ουίζαρντς που πέντε παίκτες των Λέικερς είχαν double - double και οι εννιά από τους δέκα που αγωνίστηκαν σκόραραν ο Φιλ Τζάκσον βρήκε αφορμή να τονίσει: "Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ξεκινήσεις από κάπου. Το να είσαι στην κορυφή είναι δύσκολο, εκτός αν μπορείς εκτός από πρώτος να είσαι και ηγέτης. Είναι πολύ σημαντικό οι καλύτεροί σου παίκτες να μπορούν να είναι ηγέτες όταν πρέπει και να θυσιάζονται όταν είναι απαραίτητο.

Στη δική μας περίπτωση ο Κόμπι παίζει τραυματίας, που πολλές περιπτώσεις αθλητών θα έμεναν εκτός για δύο ή και τρεις εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε μια ομάδα που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη αποστολή. Η κίνηση του Κόμπι λέει και στους υπόλοιπους παίκτες ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την δουλειά τους. Είναι μια δουλειά που χρειάζεται θυσίες.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο καθένας τους γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Έτσι ξεκινάει ένας ηγέτης. Όλοι τα αφήνουν όλα έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Αν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Πρέπει όμως, ο καθένας, όχι απλά να καταλάβει αλλά να νοιώσει ποιος είναι ο ρόλος του στην ομάδα.

Οι παίκτες πρέπει να κάνουν θυσίες συνεχώς μέσα στο παρκέ κατά την διάρκεια των αγώνων. Είναι μεγάλη θυσία να σκοτώσεις το "εγώ" για το "εμείς" μέσα σε μια φάση".

 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software