Οι "Τάρχιλς" κι ο Ουίλιαμς έγραψαν ιστορία

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

ncaa_mikri.jpg Το Νορθ Καρολάινα έκανε... περίπατο στον τελικό του φάιναλ-φορ του NCAA (επικρατώντας με 89-72 του Μίσιγκαν Στέιτ) και κατέκτησε τον 5ο τίτλο στην ιστορία της ομάδας, οδηγώντας τον προπονητή των "Τάρχιλς" Ρόι Ουίλιαμς στο πάνθεον του κολεγιακού μπάσκετ.

ncaa_tarheels_williams.jpg Το Νορθ Καρολάινα έκανε... περίπατο στον τελικό του φάιναλ-φορ του NCAA (επικρατώντας με 89-72 του Μίσιγκαν Στέιτ) και κατέκτησε τον 5ο τίτλο στην ιστορία της ομάδας, οδηγώντας τον προπονητή των "Τάρχιλς" Ρόι Ουίλιαμς στο πάνθεον του κολεγιακού μπάσκετ.

Ο Ουίλιαμς, που διαδέχτηκε τον Ντιν Σμιθ, έγινε ο 4ος εν ενεργεία προπονητής κι ο 13ος συνολικά που κατακτά πάνω από μια φορά τον τίτλο. Μετράει ήδη εφτά παρουσίες στα φάιναλ-φορ. Οι Τζιμ Καλχούν (Κονέκτικατ), Μπίλι Ντόνοβαν (Φλόριντα) και Μάικ Σιζέφσκι (Ντιουκ) είναι οι άλλοι τρεις «πολυνίκες» του θεσμού.

"Ήταν το κατάλληλο φινάλε για αυτά τα παιδιά κι ότι έχουν καταφέρει" ήταν τα λόγια του Ρόι Ουίλιαμς, που έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του βάζοντας αυτούς αποκλειστικά στο φως του προβολέα.

"Ο Ρόι Ουίλιαμς δεν είναι τόσο καλός! Αλλά ο γερό-Ρόι είχε κάποιους μεγάλους παίκτες στη διάθεση του. Αυτό χρειάζεται για να πάρεις τον τίτλο" τόνισε ο Ουίλιαμ, που έβγαλε το καπέλο στον Τάιλερ Χάνσμπροου, τον 4ετή φόργουορντ της ομάδας. "Ήθελα τον τίτλο απελπισμένα για αυτόν τον παίκτη" πρόσθεσε.

Την υπεροχή των "Τάρχιλς" παραδέχτηκε κι ο Τομ Ίζο, ο προπονητής των  "Σπάρτανς" λέγοντας ότι "όταν παίζεις με το Νορθ Καρολάινα δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις. Ο Λόουσον τα κάνει όλα. Αυτός κινεί τα νήματα".

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι "δεν κάναμε αυτά που κάνουμε όλη τη χρονιά. Όταν λες κάτι τέτοιο όμως αφαιρείς τη δόξα από το Νορθ Καρολάινα και δεν θέλω να το κάνω. Ήταν ένας συνδυασμός της δικής τους απόδοσης και της δικής μας, αλλά πρέπει κι εμείς να πάρουμε το φταίξιμο πάνω μας".

Για να καταλήξει: "Η καλύτερη ομάδα κέρδισε. Είναι εύκολο να το παραδεχτείς".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software