Κατώτατη ετήσια αποζημίωση προπονητών Α1 & Α2

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
Στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας των δύο Συνδέσμων θέλουμε ν

O Σύνδεσμος μας έχει επιτελέσει σημαντικό έργο ως προς την κατοχύρωση του επαγγέλματος του προπονητή καλαθοσφαίρισης, αναγνωρίζοντας στον Ελληνα προπονητή όχι μόνο τον επιμορφωτικό - εκπαιδευτικό ρόλο του αλλά και τη σημαντική θέση του στην δημιουργική σύνθεση, έρευνα και εξέλιξη του αθλήματος.

Τα νέα δεδομένα όμως που δημιουργούνται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ο προπονητής καλαθοσφαίρισης να αναδείξει και τον εργασιακό και αναπτυξιακό ρόλο του και να εδραιώσει τη θέση του στο εργασιακό του περιβάλλον.

Είναι λοιπόν πρωτεύουσας σημασίας θέμα η κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ρυθμισθούν οι αμοιβές, ο χρόνος εργασίας, και όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και θεσμικά θέματα των προπονητών π.χ. για τους προπονητές που παρέχουν τις υπηρεσίες του στην Α1 και Α2 Εθνική Κατηγορία πρέπει να καθορισθεί κατώτερη αμοιβή τη μεν Α1 Εθνική Κατηγορία το ποσό των 80.000 ευρώ , για τη δε Α2 Εθνική Κατηγορία το ποσό των 30.000 ευρώ, όπως επίσης και για τον συνεργάτη προπονητή στις ανωτέρω κατηγορίες αντίστοιχα 20.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.

Σας επισημαίνουμε ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ) για τους προπονητές καλαθοσφαίρισης έχουν ήδη καταρτισθεί και ισχύουν ΣΣΕ που ρυθμίζουν τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και το εν γένει εργασιακό πλαίσιο των προπονητών στις επαγγελματικές κατηγορίες του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και ευελπιστούμε ότι και η χώρα μας θα ακολουθήσει τα θετικά βήματα στη θεσμοθέτηση των ανωτέρω θεμάτων.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software