"Καλάθης όπως... Στόκτον"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
calathes_mikri.jpg Το κολέγιο του Φλόριντα μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στο τελικό τουρνουά NCAA του κολεγιακού πρωταθλήματος, ωστόσο ο Νικ Καλάθης κέρδισε τις εντυπώσεις με τη φετινή του χρονιά. Ο διεθνής γκαρντ ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας SEC, την ώρα που ο προπονητής του Αρκάνσας έπλεξε το εγκώμιο του αποκαλώντας τον  "καλύτερο pick-and-roll" παίκτη μετά τον Τζον Στόκτον!
calathes.jpg Το κολέγιο του Φλόριντα μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στο τελικό τουρνουά NCAA του κολεγιακού πρωταθλήματος, ωστόσο ο Νικ Καλάθης κέρδισε τις εντυπώσεις με τη φετινή του χρονιά.

Ο 18χρονος γκαρντ αναδείχτηκε ομόφωνα στην πρώτη πεντάδα του AP All-Sec. Ο προπονητής του Αρκάνσας, Τζον Πέλφρι, σύγκρινε τον διεθνή γκαρντ με τον Τζον Στόκτον! "Κανείς στην ιστορία του παιχνιδιού δεν παίζει το pick-and-roll καλύτερα από αυτόν. Ίσως μόνο ο Τζον Στόκτον. Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά η αλήθεια δεν βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό" ήταν τα λόγια του.

Ο Καλάθης ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην περιφέρεια του ως 6ος σκόρερ (17.7 πόντοι), πρώτος στις ασίστ (6.4), 25ος στα ριμπάουντ (5.2) και 2ος στα κλεψίματα (2.0). Ακόμη ήταν ο πρώτος παίκτης των "Γκέιτορς" στα εύστοχα τρίποντα με 67.

"Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που διαβάζει την άμυνα. Πολλές φορές προκαλεί έκπληξη ακόμη και στους συμπαίκτες του, γιατί τους δίνει τη μπάλα κι είναι περισσότερο... αμαρκάριστοι από ότι περίμεναν. Είναι αδύνατο να τους αποκλείσεις τα τρίποντα. Είναι εκπληκτικός επιθετικός, τεράστιος παίκτης" κατέληξε ο Πέλφρι.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software