Παναγιωτόπουλος: "Οι τέσσερις αρχές για τη δημιουργία του playbook"

| Δελτία Τύπου

panagiotopoulos1 Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος ήταν ο νέος ομιλητής των διαδικτυακών σεμιναρίων του ΣΕΠΚ. Ο assistant coach της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης ανέλυσε το θέμα "χτίζοντας το playbook: οι τάσεις της EuroLeague" μέσω Facebook LIVE, από τη σελίδα του Συνδέσμου. Δεδομένης της εμπειρίας του από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στάθηκε σε επιλογές που συναντώνται αρκετά συχνά μεταξύ των ομάδων, είτε μέσα από το transition είτε μέσα από set plays. 

Καταρχάς, αναφέρθηκε στα τέσσερα βασικά κομμάτια για τη δημιουργία και την οικοδόμηση του playbook:
1) η γνώση της κατεύθυνσης που έχει πάρει το άθλημα
2) η αντίληψη του ποιοί είμαστε και η προσαρμογή στα δικά μας δεδομένα
3) η σωστή επιλογή παικτών (recruiting)
4) το σημείο της σεζόν στο οποίο καλούμαστε να "χτίσουμε" το playbook

panagiotopoulos2

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτό που παρατηρείται ως βασική τάση τα τελευταία χρόνια είναι η αύξηση των κατοχών στους αγώνες, γεγονός που ανάλογα μεγαλώνει τη σημασία του transition και των αιφνιδιασμών. Αντίστοιχα, μίλησε για τη σημασία των αθλητικών προσόντων και της ταχύτητας, τόσο σε επίπεδο εκτέλεσης όσο και απόφασης.

Στη συνέχεια παρουσίασε πληθώρα διαφορετικών επιλογών και στοχεύσεων σε ό,τι αφορά τα plays, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των παικτών και τη διάταξη στο μισό γήπεδο, ενώ τόνισε τη σημασία της ταχύτητας στην εκτέλεση, του spacing και του διαβάσματος της αντίπαλης άμυνας.

* Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάρι του ΣΕΠΚ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 16:00, με τον Βαγγέλη Αγγέλου να αναλύει το θέμα "οι τρεις σημαντικοί παράγοντες στο σύγχρονο μπάσκετ".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software