Εξαιρετικό ξεκίνημα στο Διεθνές Σεμινάριο

| Δελτία Τύπου

proti

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο Διεθνές Σεμινάριο που λαμβάνει χώρα στο ΜΕΤΣ. Οι πρώτες ομιλίες κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο κι άφησαν πολλές υποσχέσεις για την αυριανή ημέρα με τους προπονητές να ανανεώνουν το ραντεβού τους.

proti Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο Διεθνές Σεμινάριο που λαμβάνει χώρα στο ΜΕΤΣ. Οι πρώτες ομιλίες κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο κι άφησαν πολλές υποσχέσεις για την αυριανή ημέρα με τους προπονητές να ανανεώνουν το ραντεβού τους.

Το παρών στην πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου έδωσαν αρκετοί προπονητές, ενώ είναι σημαντικό για τον Έλληνα τεχνικό ότι στο Παγκράτι βρέθηκαν και αρκετοί φοιτητές των ΤΕΦΑΑ και των Σχολών που απέδειξαν ότι πριν αρχίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ήδη αναγνωρίζουν την αξία της επιμόρφωσης στο προπονητικό έργο.

Δεκάδες τεχνικοί βρέθηκαν στο ΜΕΤΣ κι έλαβαν θέση προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρώτη ομιλία, στην οποία ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα U16, Slobodan Klipa, ανέλυσε την κομμάτια του "spacing και των βασικών αρχών μίας επίθεσης ".

IMG 8217 Η πρώτη επιτυχημένη ημέρα του Σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με τον τεχνικό της Εθνικής Γαλλίας U20, Jean Aime Toupane, να μοιράζεται κάποια από τα μυστικά του πάνω στις "επιλογές στον αιφνιδιασμό".

Η αυριανή (30/12) μέρα αναμένεται να είναι εξίσου πλούσια και να κυμανθεί σε αντίστοιχα υψηλά στάνταρ.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν προπονητές όλων των επιπέδων, οι οποίοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για όσα άκουσαν. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας είπε πως: «τα αντικείμενα που αναλύθηκαν από τους ομιλητές έχουν άμεση σχέση με τις απαιτήσεις και τον τρόπο που παίζεται, πλέον, το σύγχρονο μπάσκετ. Θέματα όπως το spacing και ο αιφνιδιασμός είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέροντα, ειδικά όταν ακούς τοποθετήσεις καταξιωμένων προπονητών πάνω σε αυτά τα νευραλγικά κομμάτια του παιχνιδιού που έχουν μεγάλη επίδραση μέσα στον αγώνα».

IMG 8305 Από την πλευρά του ο Σπύρος Σαμόλης, τόνισε ότι: «το γεγονός ότι Σάββατο πρωί εν μέσω εορταστικής περιόδου, το γήπεδο έχει αυτή την εικόνα με αρκετούς τεχνικούς να δίνουν το παρών είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό για τους Έλληνες προπονητές. Τα κομμάτια που διάλεξαν να αναλύσουν οι ομιλητές έχουν εφαρμογή σε αρκετά επίπεδα, καθώς αφορούν τόσο τις μικρές ηλικίες όσο και μεγαλύτερες. Ο coach Klipa παρουσίασε ένα αρκετά πλούσιο ασκησιολόγιο, ενώ κι ο coach Toupane με τις ασκήσεις αιφνιδιασμού που έδειξε κράτησε όλους τους παρευρισκόμενους σε εγρήγορση. Βέβαια, οι ασκήσεις 3-1 και 3-2 που έβαλε θέλουν χρόνο για να αναλύσεις ολόκληρη φιλοσοφία και πως την περνάς στην ομάδα. Προσωπικά έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο του Σεμιναρίου και χαίρομαι που το παρακολουθώ».

Δείτε στιγμές από την πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου

IMG 8320

IMG 8315

IMG 8180

IMG 8181

IMG 8193

IMG 8194

IMG 8212

 

IMG 8219

IMG 8228

IMG 8235

IMG 8244

IMG 8254

IMG 8259

IMG 8262

IMG 8286

IMG 8301

IMG 8305

IMG 8312

IMG 8313

 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software