Λινάρδος: "Είναι τιμή"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

linardos Ο Νίκος Λινάρδος, που επέστρεψε ως πρώτος προπονητής στο Μαρούσι, μιλάει στο Sepk.gr για τη νέα προσπάθεια των "κιτρινόμαυρων", αλλά και την εικόνα της Εθνικής ομάδας στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ.


Ο έμπειρος προπονητής θα γυρίσει στα... παλιά του λημέρια, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια γνώρισε σημαντικές επιτυχίες ως ασίσταντ κόουτς στο πλευρό του Σούλη Μαρκόπουλου και του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτή τη φορά θα αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή, όπως είχε συμβεί πριν 10 ακριβώς χρόνια, το καλοκαίρι του 2001, κάνοντας και τότε το "βήμα" στην άκρη του πάγκου.

Ο Νίκος Λινάρδος έχει δουλέψει στον Πανιώνιο (ασίσταντ κόουτς και πρώτος προπονητής) και στη Νήαρ Ηστ (head coach).

"Σίγουρα είναι τιμή να αναλαμβάνεις το ρόλο του πρώτου προπονητή σε μια ομάδα που τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι ευχής έργον το Μαρούσι να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, να μπορέσει να εξασφαλίσει νωρίς την παραμονή του στην Α1 και εν συνεχεία να "χτυπήσει" μια υψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Είμαι συνειδητοποιημένος ότι το Μαρούσι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους ακολουθώντας τις επιταγές της σημερινής εποχής, έχει περιορίσει πολύ το αγωνιστικό μπάτζετ και προσπαθεί να κάνει μια ομάδα, ψάχνοντας τις καλύτερες δυνατές οικονομικές λύσεις, είτε από την ελληνική, είτε την ξένη αγορά. Αυτό που χρειάζεται και φέτος είναι τη στήριξη των φανατικών -ανεξαρτήτου αριθμού- οπαδών της, τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και θα ήταν ευχής έργον κάποια στιγμή, αφού ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας Βωβού, να έχει έστω και μια μικρή έστω βοήθεια από εκεί.

Η ομάδα ξεκινάει την προετοιμασία της σε κάποια σωστά χρονικά πλαίσια. Έχουμε κλείσει κατά 80% το ρόστερ της ομάδας και ψάχνουμε τις δύο θέσεις των ψηλών για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εξάλλου είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι του κυπέλλου θεωρείται μέρος της αγωνιστικής μας προετοιμασίας" ήταν τα λόγια του Νίκου Λινάρδου.

Εν συνεχεία ο νέος προπονητής του Αμαρουσίου αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδος, την οποία γνωρίζει πολύ καλά καθώς έχει διατελέσει ασίσταντ κόουτς.

"Βλέποντας με πιο καθαρό μυαλό τις αντιπάλους της Εθνικής και τα δεδομένα μας, μπορούμε να πούμε ότι η νέα αυτή ομάδα έχει δειξει χαρακτήρα. Έχασε ένα παιχνίδι που βρέθηκε επιθετικά και αμυντικά σε κακή ημέρα, από ομάδα μάλιστα που μόνο τυχαία δεν είναι. Άλλωστε κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιο και διαθέτει 5-6 παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα.

Η Εθνική προσπαθεί να κερδίσει τα παιχνίδια από την σκληρή της άμυνα. Δεδομένου της έλλειψης μεγάλου επιθετικού ταλέντου λόγω των πολλών απουσιών, θα πρέπει να παίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι στο πέντε-εναντίον-πέντε με αντιπάλους όπως η Ρωσία κι η Σλοβενία, θα είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν καταστάσεις για εύκολο καλάθι.

Κατά τα άλλα είναι πολύ σωστή η τακτική του ομοσπονδιακού προπονητή να δώσει έμφαση στην πίεση των γκαρντ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ώστε να μπορέσει να κερδίσει χρόνο στην άμυνα και να καταφέρει να κλειδώσει τον αντίπαλο της.

Η παρουσία ενός πολύ καλού Φώτση, ενός σταθερού Μπουρούση και δύο παικτών όπως ο Ζήσης κι ο Καλάθης αποτελούν εγγύηση για τη συνέχεια. Αυτοί παίζοντας σωστά και με ωριμότητα μπορούν να τραβήξουν τους υπόλοιπους, που θα χρειαστεί να μπουν στο παιχνίδι. Ίσως να δούμε κι ένα πιο μικρό rotation σε σχέση με τα φιλικά και την πρώτη φάση, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τις ομάδες που μας δυσκολεύουν.

Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι και προπονητές εύχονται η Εθνκή να περάσει νικηφόρα στη δεύτερη φάση και να μπορέσει να διεκδικήσει στα χιαστί το κάτι παραπάνω. Σίγουρα η εμπειρία λείπει από την Εθνική, αλλά το ότι κέρδισε το χθεσινό παιχνίδι με την Κροατία έτσι όπως το κέρδισε μόνο καλό θα κάνει τόσο στην ψυχολογία, όσο και στο γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να μάθει να κερδίζει με το "πρέπει", τα παιχνίδια δηλαδή που κρίνουν τις ισορροπίες".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software