"Τρίτη υπέρβαση"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

karakostas Ο Φώτης Καρακώστας έκανε -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης- τον απολογισμό του για την πορεία της Ένωσης Ιλίου, η οποία έκανε φέτος την έκπληξη, πρωταγωνιστώντας στον 2ο όμιλο Νότου της Γ' Εθνικής.

karakostas Ο Φώτης Καρακώστας έκανε -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης- τον απολογισμό του για την πορεία της Ένωσης Ιλίου, η οποία έκανε φέτος την έκπληξη, πρωταγωνιστώντας στον 2ο όμιλο Νότου της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά:
"Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, αρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή. Και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη στιγμή που συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο πέφτουν έξι και πιθανώς επτά ομάδες. Θεωρώ ότι μόνο 3 ή 4 ομάδες είχαν στόχο την άνοδο. Το πρωτάθλημα ήταν σαφώς δυσκολότερο από το αντίστοιχο περσινό, καθώς είδαμε ομάδες με χρόνια ιστορίας, μεγάλα ονόματα για τα δεδομένα της κατηγορίας και γεμάτα ρόστερ.

Ωστόσο, καταφέραμε και ξεπεράσαμε πολλές από αυτές τις ομάδες και βγήκαμε τρίτοι. Ουσιαστικά, κάναμε για τρίτη χρονιά, την τρίτη υπέρβαση, ενώ θεωρώ πως αναλογικά αυτή ήταν και η μεγαλύτερη. Το σημαντικό είναι ότι τρία χρόνια έχουμε κρατήσει έναν κορμό και κάνουμε μικρές προσθαφαιρέσεις. Αποτέλεσμα οι παίκτες που είμαστε μαζί καταλαβαίνουν τι θέλω να τους πω, χωρίς να το πω. Έχουμε αποκτήσει πολλούς αυτοματισμούς, ενώ και στο κομμάτι του σκάουτινγκ ξέρουν τι θέλω από αυτούς.

Το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει ξεκάθαρα στους παίκτες. Αυτοί είναι πρωταγωνιστές. Όσο κι αν στο άθλημά μας ο προπονητής παίζει μεγάλο ρόλο (προετοιμασία, διάρκεια αγώνα), οι παίκτες είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Μεγάλο μέρος του τρόπου της δουλειάς μας εμένα και των συνεργατών μου, αναλώνεται πέραν από την τακτική, στον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων. Από το πως βλέπουμε μία λεπτομέρεια στην προπόνηση έως μία ειδική κατάσταση σε έναν αγώνα. Μείζονος σημασίας είναι το γεγονός πως μπορέσαμε να κρατήσουμε τα προβλήματα μέσα στην οικογένειά μας.

Θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετικός τρόπος διεξαγωγής των ελληνικών πρωταθλημάτων, με: Α1, Α2, Β' Εθνική με Νότο και Βορρά, χωρίς Γ' Εθνική, αλλά με τοπικά πρωταθλήματα. Έτσι, θα μειωθεί το κόστος των πρωταθλημάτων και θα πιέσει τις ομάδες να στραφούν στην παραγωγική διαδικασία, για την οποία είναι η μισή αλήθεια πως την έχουμε παραμελήσει. Η... άλλη μισή είναι πως τα παιδιά δεν προσπαθούν όπως παλιότερα. Θέλουν από 18 χρονών να πληρώνονται να παίζουν στην... Α1. Ωστόσο, Σε καμία περίπτωση η ομοσπονδία δεν πρέπει να υποχρεώνει τις ομάδες να βάζουν νέους παίκτες".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software