"Πετυχημένο το σεμινάριο στη Χαλκιδική"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
n_toufas Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τοπικό Σεμινάριο του ΣΕΠΚ, που διεξήχθη με τη συνεργασία της Τοπικής Ένωσης, στη Νικήτη Χαλκιδικής. Σε αυτό δίδαξαν οι Κώστας Φλεβαράκης, Νίκος Τούφας και Γιάννης Τσιμπής, πραγματοποιώντας εξαιρετικές ομιλίες όπως παραδέχτηκε στο sepk.gr κι ο πρόεδρος της Ένωσης, Θανάσης Μάντζιος, που τόνισε παράλληλα την ανάγκη ίδρυσης Σχολών Προπονητών.

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε για "αμυντικές συνεργασίες τριών παικτών" την πρώτη ημέρα και "επιθετικές κινήσεις των περιφερειακών παικτών" τη δεύτερη, αναλύοντας με μεθοδικότητα και τα δύο θέματα. Ο Νίκος Τούφας παρουσίασε πολλές "ασκήσεις για τα βασικά του μπάσκετ" το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναφέρθηκε με αναλυτικό τρόπο την "άμυνα man-to-man". Τέλος ο Γιάννης Τσιμπής μίλησε για τη "μεθοδολογία του σουτ και του τζαμπ-σουτ" χρησιμοποιώντας πολλές λεπτομέρειες και για το transition (άμυνα-επίθεση).

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πήρε την απόφαση για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον ΣΕΠΚ, σεμινάριο προπονητικής, γιατί πιστεύουμε ότι η επιμόρφωση των προπονητών, αλλά και το πέρασμα των γνώσεων από δασκάλους του μπάσκετ σε ανθρώπους που δεν έχουν το πτυχίο, είναι καθοριστική για την εξέλιξη του αθλήματος στην περιφέρεια μας" ήταν τα πρώτα του Θανάση Μάντζιου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης πρόσθεσε: "Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση, καθώς υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται για την προπονητική και το μπάσκετ", για να αναφερθεί και στο θέμα των σχολών προπονητικής που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

"Για άλλη μια φορά πρέπει να τονίσουμε την ανάγκη για την ίδρυση Σχολών Προπονητών, καθώς θα ήταν πολύ χρήσιμη η διεξαγωγή μιας Σχολής στη Χαλκιδική, δεδομένης της ζήτησης από τους υποψήφιους. Άλλωστε ο ρόλος του προπονητή είναι καθοριστικός για την εξέλιξη του αθλήματος" πρόσθεσε.

Για να καταλήξει: "Από πλευράς Ένωσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΕΠΚ που ήταν πρόθυμος στο κάλεσμα μας και ένα ευχαριστώ στους ομιλητές, τους Τσιμπή, Τούφα και Φλεβαράκη που ήρθαν και δίδαξαν στην ταπεινή Χαλκιδική".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software