Επιτυχημένο το σεμινάριο στην Κρήτη

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
chania08.jpg Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Ο λόγος για το τοπικό σεμινάριο στην Κρήτη, που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΠΚ, η ΕΟΚ κι η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και στο οποίο μίλησαν οι Νίκος Τούφας και Γιάννης Χριστόπουλος.
chania08.jpg Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Ο λόγος για το τοπικό σεμινάριο στην Κρήτη, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΠΚ, η ΕΟΚ κι η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.

Σε αυτό δίδαξαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Τούφας κι ο Γιάννης Χριστόπουλος. Αμφότεροι στάθηκαν ιδιαίτερα στη διδασκαλία των βασικών, επέδειξαν μεθοδικότητα και αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι ομιλίες του Νίκου Τούφα (προπονητής της εθνικής Παμπαίδων) ήταν πάνω στον "Αιφνιδιασμό" και την "άμυνα μαν-του-μαν", ενώ ο Γιάννης Χριστόπουλος (με μεγάλη εμπειρία στις επαρχιακές ομάδες της Α1) αναφέρθηκε στην ατομική τεχνική και στις συνεργασίες παικτών.

Πατήστε εδώ για να δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Νίκου Τούφα και εδώ για να δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Γιάννη Χριστόπουλου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠΚ Θοδωρής Μπολάτογλου αναφερόμενος στο σεμινάριο τόνισε ότι "διεξήχθη με επιτυχία, με την παρουσία των περισσοτέρων μελών του Συνδέσμου της Κρήτης, με την βοήθεια του τοπικού γραφείου και με μια πολύ καλή ομάδα επίδειξης που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Κρήτη στις μικρές ηλικίες Ευχαριστώ τους 2 εισηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και με μεθοδικό και λεπτομερή τρόπο μετέφεραν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Επίσης ευχαριστούμε την Ε.ΚΑ.Σ.Κ και ιδιαίτερα τον πρόεδρος της Γιώργο Χαλαμπαλάκη για την συνεργασία του στην επιτυχή διεξαγωγή του σεμιναρίου. Για τον ΣΕΠΚ ήταν το πρώτο σεμινάριο για το 2009 στην Ελλάδα και θα συνεχίσει τα τοπικά σεμινάρια με άλλα 6 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης έχει προγραμματίσει 2 διεθνή σεμινάρια νεαρών παικτών και το μεγάλο διεθνές σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του επιμορφωτικής του δράσης".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Τούφας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα η συμμετοχή στο σεμινάριο της Κρήτης και σε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον είμαι πρόθυμος να το επαναλάβω. Ευχαριστώ τον ΣΕΠΚ και το τοπικό γραφείο που μου έδωσαν την δυνατότητα να μιλήσω στο σεμινάριο και στους συναδέλφους προπονητής της Κρήτης. Ελπίζω και εγώ να βοήθησα στην δουλειά τους . Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά της Μικτής Κρήτης και τους ευχαριστώ πολύ όπως και τον Περιφερειακό προπονητή Νίκο Σειραγάκη για την βοήθεια που μας προσέφεραν".

Ο Γιάννης Χριστόπουλος πρόσθεσε ότι "είναι πάρα πολύ σημαντικό και ζωτικής σημασίας σε ότι αφορά την μάθηση και την εξέλιξη του αθλήματος να μπορείς να μοιραστείς γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες με συναδέλφους. Η επιμόρφωση θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα του Έλληνα προπονητή έτσι ώστε η βαθειά γνώση του αθλήματος να μεταφέρετε με κατάλληλο και με σωστό τρόπο στους αθλητές όλων των επιπέδων. Ευχαριστώ τον ΣΕΠΚ και τους τοπικούς φορείς που μου έδωσαν την ευκαιρία να παραστώ στο συγκεκριμένο σεμινάριο καθώς και τους συναδέλφους που το παρακολούθησαν. Οι μικροί αθλητές έδειξαν προσαρμοστικότητα και τεράστιο ζήλο για μάθηση και αυτό θα πρέπει να αποτελεί γνώμονα μας για την σωστή πράξη του λειτουργήματος που κάνουμε".

Μετά το τέλος του σεμιναρίου έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες του τοπικού γραφείου στην Κρήτη, με τους Χριστοδούλου, Κανάκη και Λαδουκάκη να ψηφίζονται ως η νέα επιτροπή στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Προπονητών Κρήτης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αλέξης Χριστοδούλου (15), Μιχάλης Κανάκης (11), Γιάννης Λαδουκάκης (9), Γιάννης Κόκκινος (9) και Γιώργος Μακράκης (9).

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software