Ιδανικό φινάλε στο «Αθήνα 2015»

| Δελτία Τύπου

sfairo-giannakis

Έπειτα από δύο ημέρες γεμάτες ομιλίες και γνώσεις έπεσε χθες το απόγευμα (4/7) η αυλαία του Διεθνούς Σεμιναρίου «Αθήνα 2015», το οποίο έλαβε χώρα στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. Όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν ικανοποιημένοι από την ποιότητα και την ποσότητα των πληροφοριών που έλαβαν αποδεικνύοντας ότι ακόμα ένα Σεμινάριο του ΣΕΠΚ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

sfairo-giannakis Έπειτα από δύο ημέρες γεμάτες ομιλίες και γνώσεις έπεσε χθες το απόγευμα (4/7) η αυλαία του Διεθνούς Σεμιναρίου «Αθήνα 2015», το οποίο έλαβε χώρα στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. Όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν ικανοποιημένοι από την ποιότητα και την ποσότητα των πληροφοριών που έλαβαν αποδεικνύοντας ότι ακόμα ένα Σεμινάριο του ΣΕΠΚ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Η αρχή της ημέρας έγινε δυναμικά με τον γυμναστή Γιώργο Βαβέτση να μιλάει για το "total training planning for basketball teams". Αρκετές ασκήσεις για την βελτίωση του χρόνου αντίδρασης, οι οποίες συνδυάζονταν με ισορροπία, ενδυνάμωση και ατομική βελτίωση ήταν μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του έμπειρου γυμναστή.
Στη συνέχεια ο Αμερικανός, Μάικ Λονγκαμπάρντι αναφέρθηκε στις "ειδικές συνθήκες" σε μία ομιλία που έφερε... αέρα από ΝΒΑ στο κλειστό του «Αγίου Θωμά». Ο κόουτς των Phoenix Suns παρουσίασε αρκετές ιδέες σε συστήματα και plays που εφαρμόζονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
Στην συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος επιστράτευσε όλα τα μέσα που μπορούσε. Το παρκέ του γηπέδου γέμισε με την ομάδα επίδειξης αλλά και με μία επιφάνεια προβολής, όπου με τη χρήση προτζέκτορα αναλύθηκε πρακτικά και θεωρητικά το "video feedback & teaching: defensive analysis" με έμφαση στα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη για τα προημιτελικά της Euroleague. Ο πρωταθλητής Ελλάδος με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε και στο "offense Vs overhelping defence" με τους παρευρισκόμενους να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις ομιλίες του και να τον κατακλύζουν με ερωτήσεις. Ο Έλληνας τεχνικός σε όλη τη διάρκεια των ομιλιών είχε στο πλευρό του τον συνεργάτη του Βασίλη Γεραγωτέλλη, ο οποίος τον βοήθησε για να παρουσιάσει όσο καλύτερα γίνεται τα απαιτητικά θέματα που είχε αναλάβει. Ο Σφαιρόπουλος βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Σεμινάριο από τον πρόεδρο του ΣΕΠΚ, Παναγιώτη Γιαννάκη.

Έπειτα η σκυτάλη πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες αλλά και στην επικοινωνία των παικτών ανέπτυξε την "άμυνα στο close out στο σύγχρονο μπάσκετ". Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Εφές Αναντολού με τον μοναδικό του τρόπο αλλά και με τις πληροφορίες που παρείχε κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Το αναμνηστικό για την συμμετοχή παρέδωσαν στον Αγγέλου δύο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ όπως είναι ο Θόδωρος Ροδόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Κώστας Αναστασάτος.
Πως μπορείς να μαρκάρεις τον Λεμπρόν Τζέιμς ή έναν οποιονδήποτε εξαιρετικό παίκτη; Ο Μάικ Λονγκαμπάρντι είχε τις απαντήσεις και μοιράστηκε τα μυστικά της εξουδετέρωσης του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας με τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κόουτς των Phoenix Suns με αυτή την εξαιρετική ομιλία έριξε την αυλαία ενός απόλυτα επιτυχημένου διημέρου, το οποίο ήταν γεμάτο από ιδέες, γνώσεις και επιμόρφωση.
Όλο το διήμερο οι ομιλητές του Σεμιναρίου είχαν και την... πολύτιμη βοήθεια της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού υπό την διαχείριση του Δημήτρη Μισιακού. Η ομάδα επίδειξης κέρδισε τις εντυπώσεις και βοήθησε πολύ τους προπονητές να πράξη τη θεωρία τους.
Στη διάρκεια του Σεμιναρίου παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους από τον Μίοντραγκ Μαριάνοβιτς το "Ploslider", το οποίο είναι ένα πολυόργανο γυμναστικής.

aggeloy

geragotelis

giannakis longabardi

longabardi

rodopoulos aggelou anastasatos

sfairo-geragotelis

sfairo

sfairo kosmos

vavetsis

sfairopoulos othoni

vavetsis-markopoulos

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software