Ο Γ. Σκροπολίθας στο sepk.gr

skropolithas.jpgΜετά το πρόσφατο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας  η Εθνική Ενόπλωνσημείωσε άλλη μια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο. Ο λόγος για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα των χωρών του Νάτο που έλαβε χώρα στο Μονς του Βελγίου. Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Σκροπολίθας, μίλησε στο sepk.gr για αυτή την εμπειρία.

Η Ελλάδα, αφού επικράτησε στον ημιτελικό των Ηνωμένων Πολιτειών με 96-90, ηττήθηκε στον τελικό από τη Λιθουανία με 90-88 και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο.

"Υπάρχουν λίγες ισχυρές ομάδες όπως η Λιθουανία κι η Αμερική, ενώ κατά καιρούς εμφανίζονται ανταγωνιστικές η Ιταλία, η Λετονία ή το Βέλγιο. Οι άλλες ομάδες είναι χαμηλότερου επιπέδου διότι δεν έχουν υποχρεωτική θητεία και διατηρούν μόνο μόνιμους στρατιώτες. Οπότε συναντάμε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Τα περισσότερα παιχνίδια τα κερδίζουμε εύκολα και ουσιαστικά όλο το πρωτάθλημα κρίνεται σε 1 ή 2 δύσκολα παιχνίδια" τόνισε.

Για να συνεχίσει: "Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι πολύ ισχυρό, γιατί σε αυτό παίρνουν μέρος ομάδες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Κορέα, η Βραζιλία αλλά και αφρικανικά κράτη".

Ολοκληρώνοντας ο Γιώργος Σκροπολίθας μίλησε για τις ιδιαιτερότητες που συναντά ένας προπονητής μιας τέτοιας ομάδας: "Εμείς μαζευόμαστε 40 ημέρες πριν τουςαγώνες και κάνουμε λίγες προπονήσεις, διότι τα περισσότερα παιδιά έχουν υποχρεώσεις. Πολλοί έχουν παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε παραπάνω από 1-2 προπονήσεις τη βδομάδα.

Είμαστε δηλαδή μια ομάδα της... τελευταίας στιγμής. Κάτι που σημαίνει ότι προσπαθούμε να βρεθούμε και να παίξουμε σαν ομάδα μέσα από τα παιχνίδια.Τα τελευταία χρόνια πάντως έχουμε οργανωθεί μέσω του ΑΣΕΑΔ και παίρνουμε μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις. Είμαστε σε καλό επίπεδ, πλέον".


e-genius.gr ...intelligent web software