"Έφυγε" ο Ανέστης Πεταλίδης

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

petalidis Ένα βαρύ πέπλο θρήνου έχει σκεπάσει το ελληνικό μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου μιας από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλήματος, του Ανέστη Πεταλίδη. Ο ΣΕΠΚ θέλει να αποδώσει συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους φίλους του και καλό ταξίδι σε ένα από τα ιδρυτικά του στελέχη.


Έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρονιά μετά από μια μεγάλη μάχη και πολυήμερη παραμονή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Υπ΄στη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη Πέμπτη. Πάλεψε, όπως έκανε πάντα, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Ο Ανέστης Πεταλίδης συνέδεσε το όνομα του με τον Άρη. Ξεκίνησε να αγωνίζεται αρχικά στην ομάδα πόλο, αν και στις αρχές της δεκαετίας του '50 τον κέρδισε το μπάσκετ. Έπαιξε πρώτα στη ΧΑΝΘ και μετά στους "κίτρινους", τους οποίους υπηρέτησε ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας.

Για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο του Άρη τη σεζόν 1952-1953, δημιουργώντας ένα ασυναγώνιστο σύνολο για την επόμενη 20ετία. Το 1974-1975 επέστρεψε στον ίδιο πάγκο, ενώ η τελευταία του θητεία ήταν ένα μικρό διάστημα το 1979-1980, όταν ουσιαστικά έδωσε την σκυτάλη στον Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο είχε αναδείξει ως παίκτη. Ακόμη είχε ενεργό ρόλο στην δημιουργία της αυτοκρατοριας του Άρη, βοηθώντας παίκτες οπως ο Νίκος Γκάλης κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης να ανθίσουν.

Ο Ανέστης Πεταλίδης αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του ΣΕΠΚ κι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλει να αποδώσει συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του και να ευχηθεί σε έναν από τους πρωτοεργάτες του ελληνικού μπάσκετ "καλό ταξίδι".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software