"H αντίληψη μου έλυσε τα χέρια"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

stelios_staikopoulos Ο Ζωγράφου πραγματοποίησε μια εκπληκτική χρονιά στην Β' ΕΣΚΑ και πανηγύρισε πανάξια την άνοδο. Ο προπονητής της ομάδας, Στέλιος Σταϊκόπουλος, μίλησε στο sepk.gr για τη φετινή χρονιά και την άνοδο.


Οι "κυανόλευκοι" επέστρεψαν με δυναμικό τρόπο στην Α' κατηγορία, κατακτώντας το πρωτάθλημα και ολοκληρώνοντας τη χρονιά με τη καλύτερη συγκομοιδή νικών μεταξύ των δύο ομίλων (25-5).

"Ήταν ένα μαραθώνιος των 30 αγωνιστικών. Εμείς είχαμε τη φιλοσοφία να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Αγώνα με τον αγώνα είδαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα και έτσι μπήκε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν αρχίζεις να κερδίσεις. Κι όλα πήγαν Δόξα τω Θεώ καλά" ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου προπονητή.

Ο Ζωγράφου που είχε και τη 2η καλύτερη άμυνα στον 2ο Όμιλο έκανε λίγες κινήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά. "Κρατήσαμε τον ίδιο κορμό. Κάναμε μόνο τρεις προσθήκες (Θωμόπουλος, Βαρσάμος και Τριανταφύλλου) και ανεβάσαμε 1-2 παιδιά από το εφηβικό που βοήθησαν αρκετά, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες" τόνισε για να σταθεί και σε ένα άλλο κομμάτι στους "εκπληκτικούς ανθρώπους αυτής της ομάδας, που είναι πολύ σοβαροί".

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; "Είχαμε αρκετούς καλούς παίκετς και δεν στηριζόμασταν σε 1-2 σκόρερ, όπως συμβαίνει συνήθως στις κατηγορίες αυτές. Βέβαια αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια μεγάλα σουτ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποια προήλθαν από τα χέρια του Παπαϊωάννου, όπως με τους Αχαρνείς και στον Αστέρα Περιστερίου που κινδυνεύσαμε εκτός έδρας. Γενικά, πάντως, θα έλεγα ότι είχαμε παίκτες με ηγετικές ικανότητες, οι οποίοι θυσίαζαν το σκορ για την ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι που έγινα από όλους. Είναι σημαντικό ότι όλοι στην ομάδα ήθελαν να προσφέρουν και σε άλλους τομείς, που στη Β' ΕΣΚΑ δεν φαίνονται'.

Για να συνεχίσει: "Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τη συγκέντρωση και την αντίληψη των παικτών. Αφομίωσαν πολλά πράγματα και πολλές τακτικές. Έτσι όταν θέλαμε να αλλάξουμε κάτι επειδή το απαιτούσε το παιχνίδι, μπορούσαμε να το κάνουμε μες στη βδομάδα με ευκολία. Μέσα στις 4-5 προπονήσεις που είχαμε αλλάζαμε ότι θέλαμε στην επίθεση και κυρίως στην άμυνα και το βγάζαμε στο παρκέ. Μπορώ να πω ότι η αντίληψη τους μου έλυσε τα χέρια".

Αναφερόμενος στο επίπεδο του πρωταθλήματος δήλωσε: "ήταν πολύ υψηλό. Δεν το περίμενα τόσο, για να είμαι ειλικρινής. Κι αυτό μου το είπαν κι άλλοι που γνωρίζουν την κατηγορία. Είναι κι ένα πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές, κάτι που απαιτεί διάρκεια και το κάνει πιο δύσκολο".

Ολοκληρώνοντας ο Στέλιος Σταϊκόπουλος απάντησε και σε ερώτηση για την ερχόμενη σεζόν που θα τον βρει στον πάγκο του Ζωγράφου. "Η ομάδα θα έκανε υπό κανονικές συνθήκες 2-3 προσθήκες. Θα αναγκαστούμε, όμως, να κάνουμε παραπάνω γιατί θα χάσουμε δύο παίκτες λόγω στρατού (Παρβαντώνης) και σπουδών (Αλεξόπουλος). Η φιλοσοφί, όμως, είναι να μείνει ο κορμός, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο φέτος. Επίσης οι παίκτες που θα ψάξουμε θέλουμε να είναι μικροί σε ηλικία. Δεν θέλουμε τη λογική των μισθοφόρων που θα΄ερθουν για μια μόνο χρονιά".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software